Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Πιθανή αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά – Άγνωστο ακόμα ποιοι θα λάβουν τη γ’ δόση

Βατόπουλος: Πιθανή αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά – Άγνωστο ακόμα ποιοι θα λάβουν τη γ’ δόση
Θολό ακόμα τοπίο για την εξέλιξη της πανδημίας τον χειμώνα είπε ο κ.Βατόπουλος

Τη θέση πως είναι πιθανή μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων covid στα παιδιά λόγω της αυξημένης κινητικότητας τους διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος είπε πως λαμβάνοντας ως τεκμήριο την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στη χώρα μας.
Βέβαια όπως είπε κάτι τέτοιο είναι λογικό καθώς τα παιδιά κυκλοφορούν και έχουν επαφές με πολλά άτομα.
Σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για την χορήγηση της τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα τη λάβουμε όλοι.
«Οι ειδικοί διεθνώς, προτάσσουν την ανάγκη να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, έστω και με μία δόση, οι πληθυσμοί που δεν έχουν καθόλου ανοσία.
Η συζήτηση αυτή δεν αφορά άμεσα όλους, μόνο ειδικές ομάδες όπως αρχικά σε υγειονομικούς και ηλικιωμένους» τόνισε ο κ.Βατόπουλος.

Θολό το τοπίο

Για τον χειμώνα που έρχεται ο καθηγητής επεσήμανε πως το τοπίο σε σχέση με την πανδημία, είναι ακόμα θολό με θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία.
«Τα καλά νέα αφορούν το εμβόλιο, τα μέτρα προστασίας και τα πάρα πολλά τα τεστ.
Αρνητικό στοιχείο αποτελούν οι μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα» σημείωσε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το αν θα εκτεθούμε όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) στον ιό τον χειμώνα, απάντησε πως κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ πιθανό, αν και αυτό όπως είπε εξαρτάται από τον ποσοστό όσων έχουν ανοσία, καθώς όσο περισσότεροι έχουν ανοσία τόσο δυσκολότερα θα μετακινείται ο ιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->