Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Μέσα με τέλη Οκτωβρίου το επόμενο κύμα – Θα δούμε 5.000 κρούσματα

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Μέσα με τέλη Οκτωβρίου το επόμενο κύμα – Θα δούμε 5.000 κρούσματα
Προς το παρόν βρισκόμαστε εκτός κινδύνου υποστήριξε ο κ. Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το επόμενο κύμα της πανδημίας θα εκδηλωθεί στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου διατύπωσε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα «δούμε» ακόμα και 5.000 κρούσματα ημερησίως.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι με βάση τα επικαιροποιημένα μοντέλα ανάλυσης, προβλέπεται πως το επόμενο κύμα, θα εκτυλιχθεί περί τα μέσα-τέλη Οκτώβρη, ενώ υπάρχει σενάριο καταγραφής 5.000 κρουσμάτων ημερησίως.
«Βρισκόμαστε εκτός κινδύνου προς το παρόν αλλά προβλέπουμε ότι σε λίγο η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί» υποστήριξε ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος επεσήμανε ότι παρόμοια ήταν και η εικόνα και τον περσινό Σεπτέμβρη, δεδομένου βέβαια ότι τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο, όταν μετά την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές παρατηρήθηκε αύξηση της μεταδοτικότητας, με αυτή να αποτυπώνεται στα λύματα.
«Αυτή τη χρονική στιγμή ωστόσο, τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν αργή αλλά σταθερή μείωση του ιικού φορτίου η οποία συσχετίζεται με τη μείωση των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Αττική.
Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως σε αυτή τη φάση.
Το ίδιο συνέβη και τον Ιούνιο και μετά ήρθε το 4ο κύμα» υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης