Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία

Γώγος: Δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία
Υπαρκτός ο φόβος για διασπορά covid στα σχολεία, ίσως και να μην έχουμε έξαρση υποστήριξε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως είναι υπαρκτός ο φόβος για διασπορά covid στα σχολεία διατύπωσε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος ωστόσο εκτίμησε πως ενδέχεται να μην υπάρξει έξαρση.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος χαρακτήρισε δύσκολο αλλά υποσχόμενο το σύμπλεγμα μέτρων βάσει του οποίου λειτουργούν τα σχολεία και σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί.
«Θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα» υπογράμμισε ο κ.Γώγος, ο οποίος πάντως τόνισε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία.
Όπως δήλωσε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμονωμένων τμημάτων και όχι σχολείων.
«Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο.
Σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος εστίασε στα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και την συνεισφορά του στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς.
«Τα παιδιά μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου.
Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν» τόνισε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης