Κοινωνία

Παγώνη: Μπορεί να δούμε παιδιά στις ΜΕΘ – Με μάσκες έως και την άνοιξη του 2022

Παγώνη: Μπορεί να δούμε παιδιά στις ΜΕΘ – Με μάσκες έως και την άνοιξη του 2022
Για δύσκολο τρίμηνο έως το τέλος του 2021 προειδοποίησε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία της για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία εκτίμησε ότι οι μάσκες θα είναι στη ζωή μας τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2022.
«Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα Παγώνη αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επεσήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες.
«Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ αλλά δεν θα έχουν τα συμπτώματα των μεγαλυτέρων που ταλαιπωρούνται από υποκείμενα νοσήματα», ανέφερε η κα.Παγώνη, η οποία επανέλαβε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία.
«Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» υποστήριξε η κα.Παγώνη, αναφερόμενη στα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία, όπως είπε, έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%.

Δύσκολο τρίμηνο

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.
Όπως είπε, η παραλλαγή Delta άλλαξε τα δεδομένα και σε συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε σύντομα.
«Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Delta», τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60 ετών.

Άμεση τιμωρία για τα πλαστά πιστοποιητικά

Αναφερόμενη στο ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κα Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι.
«Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία.
Είναι πάνω από 200 άτομα.
Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους.
Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα» είπε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης