Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Στο μικροσκόπιο 10 εμβολιαστικά κέντρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Στο μικροσκόπιο 10 εμβολιαστικά κέντρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Σε εξέλιξη η έρευνα για το ποιοι είναι οι 33 που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά είπε ο πρόεδρος της Αρχής
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα έχουν μπει στο στόχαστρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το ενδεχόμενο να έχουν εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Αρχής, Άγγελος Μπίνης υποστήριξε πως πέραν των γνωστών υποθέσεων με το Κέντρο Υγείας Παλαμά και το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, σε εξέλιξη είναι έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».
Όπως είπε, η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών.
Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Παλαμά, ο κ.Μπίνης υποστήριξε πως είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
«Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι δημόσιοι λειτουργοί και οι ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα διότι οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις» επεσήμανε ο κ.Μπίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης