Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως: Αλλάζει πλήρως τον χάρτη το εμβόλιο – Τι θα ισχύσει στα σχολεία

Κεραμέως: Αλλάζει πλήρως τον χάρτη το εμβόλιο – Τι θα ισχύσει στα σχολεία
Διά ζώσης αποκλειστικά η εκπαίδευση υποστήριξε η υπουργός Παιδείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλάζει πλήρως τον χάρτη διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία υποστήριξε πως η εκπαίδευση θα είναι αποκλειστικά διά ζώσης.
«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη.
Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια.
Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Κεραμέως.

Τι θα ισχύσει στα σχολεία

Η κα.Κεραμέως είπε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».
Όπως είπε, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος τονίζοντας «κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη».

Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια η κα.Κεραμέως είπε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου».
«Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος» είπε η κα.Κεραμέως, αναφέροντας πως έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης