Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτός ΕΣΥ 5.895 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Αύξηση διασωληνωμένων

Εκτός ΕΣΥ 5.895 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Αύξηση διασωληνωμένων
Πότε θα μπαίνει «λουκέτο» στα Σχολεία - Ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί η πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, η οποία σταθεροποιείται πλέον σε υψηλά επίπεδα με διαφαινόμενες πτωτικές τάσεις.
Τα 2.871 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι σημαντικά λιγότερα από τα 3.628 προχθεσινά επί ισάριθμων σχεδόν ελέγχων, 108.219 και 108.677 αντίστοιχα.
Τη θετική εξέλιξη ωστόσο κηλιδώνει ο σημερινός αριθμός νέων θανάτων από COVID-19.
Η πένθιμη λίστα του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με 47 θανάτους, υψηλή επίδοση που δεν παρατηρήθηκε ούτε τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα οπότε οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 180% συγκριτικά με τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι το ημερήσιο ρεκόρ του Αυγούστου ήταν οι 37 θάνατοι στις 29 του μήνα.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μείωση στο επιδημιολογικό φορτίο από τη χθεσινή ήδη ημέρα είναι ενδεικτική της σταθεροποίησης της πανδημίας, μια σταθεροποίηση όμως εύθραυστη που τους κρατά σε επιφυλακή.
Αν και διανύουμε την πρώτη από τις δύο κρίσιμες εβδομάδες που θα αποτυπώσουν ευκρινέστερα την εξέλιξη της πανδημίας, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στον Οκτώβριο οπότε θα φανεί το αποτύπωμα από την κινητικότητα στα αστικά κέντρα και το άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων.

Περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι άνδρες στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέρχεται σε 346, 319 (92,2%) εκ των οποίων είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7,8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Η συνεκτίμηση των στοιχείων περί τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, δίνει μια πιθανή ένδειξη σχετικά με το προφίλ των ασθενών που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν διασωλήνωση.
Από τα πρώτα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τον κορωνοϊό ήταν η προτίμησή του στους άνδρες και τις μεγάλες ηλικίες.
Πράγματι, από το σύνολο των διασωληνωμένων, οι 177 ανήκουν στις ηλικίες 65 και άνω και οι 169 στις 64 και κάτω, 156 εκ των οποίων στην ηλικιακή ομάδα 40 – 64 ετών.
Ωστόσο, οι άνδρες της τελευταίας ομάδας κατέχουν τα πρωτεία στις διασωληνώσεις με 102 ασθενείς, τους οποίους ακολουθούν οι άνδρες και οι γυναίκες 65 και άνω (95 και 82 αντίστοιχα) με τελευταίες τις γυναίκες 40-64 ετών (54).
Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στους 40-64 (με υψηλότερο ποσοστό το 76,7% στους 60-64) συγκριτικά με τους 65 και άνω (οι ομάδες 65-69 και 75-79 καταγράφουν 80,6% και 84,8% αντίστοιχα), η αριθμητική πρωτιά των ανδρών ηλικίας 40-64 και μάλιστα σε διπλάσιο νούμερο από τις ομήλικες γυναίκες, υποδεικνύουν πως, ενδεχομένως, οι άνδρες παραγωγικών ηλικιών θα αποφύγουν το εμβόλιο και θα καταλήξουν διασωληνωμένοι σε μονάδα.

Κάτω από τη μονάδα το Rt – Ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές

Αισιοδοξία γεννά η πτώση του δείκτη αναπαραγωγής της νόσου (Rt) κάτω από τη μονάδα στο 0,99 έναντι 1,05 την περασμένη εβδομάδα.
Αναφορικά με τη διασπορά του ιού στην επικράτεια, τριψήφια νούμερα νέων λοιμώξεων κορωνοϊού εντοπίζονται στην Αττική (638), τη Θεσσαλονίκη (330), την Αχαΐα (116) και την Ηλεία (102) και μεγάλα διψήφια σε Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της ηπειρωτικής χώρας όπως Καβάλας (65), Κορινθίας (53), Μεσσηνίας (75), Αιτωλοακαρνανίας (54), Δράμας (34) και Κοζάνης (41) και έντονη την παρουσία του κορωνοϊου στη Θεσσαλία (Λάρισα 75, Μαγνησία 24, Σποράδες 11 και Καρδίτσα 35, η οποία αποτέλεσε προχθές την τελευταία περιοχή που βάφτηκε κόκκινη στον χάρτη επίπτωσης των κρουσμάτων των τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών).
Την εβδομάδα 23 Αυγούστου 2021 - 29 Αυγούστου 2021, η ΠΕ Ηλείας βρέθηκε στην κορυφή των ποσοστών θετικότητας με 8,27%, με ακόλουθες της Ικαρίας (7,67%) και της Νάξου (7,22%), ενώ πέντε ακόμα ΠΕ ξεπέρασαν το 4%: Άνδρου (4,08%), Αχαΐας (4,02%), Καβάλας (4,63%), Καλύμνου (4,84%) και Μεσσηνίας (4,33%).
Τέλος, πέντε περιοχές «κοκκινίζουν» στον επιδημιολογικό χάρτη τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας και συγκεκριμένα οι ΠΕ Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας και ο ΔήμοςΙκαρίας.
Μολονότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για επιβολή τοπικού lockdown στις τρεις τελευταίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να υπαχθούν στο καθεστώς Μεσσηνίας και Ηρακλείου με:

  • απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας
  • απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

 Σε 5.895 μέχρι στιγμής οι πράξεις αναστολής για υγειονομικούς - Γιατί το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή τους

Συνολικά 5.895 πράξεις αναστολής υγειονομικών έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, μόνο στα νοσοκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.
Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.
Η διαδικασία, όπως σημειώνουν πηγές της Αριστοτέλους, βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος.

Γιατί το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των υγεινομικών

«Ο εμβολιασμός επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού στους νοσηλευομένους που αποτελούν ιδιαιτέρως ευπαθή ομάδα» η δε «εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων θα διαταραχθεί σε περίπτωση που νοσήσει από κορωνοϊό μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού».
Αυτό αναφέρεται στο σκεπτικό των αποφάσεων της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις οποίες απορρίπτονται οι αιτήσεις που είχαν καταθέσει γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι σε δομές υγείας, ζητώντας να «παγώσει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους και υποστηρίζοντας ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, λόγω του καθεστώτος αναστολής εργασίας στο οποίο τίθενται από σήμερα, ως ανεμβολίαστοι.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις αναστολής των προσφευγόντων εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ η οποία σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο τον Δημήτρη Σκαλτσούνη και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη, έκρινε εν ολίγοις ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να «παγώσει», διότι αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Μάλιστα, με τις αποφάσεις που εξέδωσε για το θέμα αυτό η Επιτροπή Αναστολών (250-252/2021 ) απορρίπτονται και οι ισχυρισμοί των προσφευγόντων σύμφωνα με τους οποίους θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη εξαιτίας της απώλειας της εργασίας τους, των αποδοχών τους, της ασφάλισής τους αλλά και της κοινωνικής τους υπόστασης.
Με τις αποφάσεις του ΣτΕ η επίκληση της ανεπανόρθωτης βλάβης που επικαλούνται οι προσφεύγοντες απορρίπτεται ως ισχυρισμός από τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς με την εξής αιτιολογία:
«α) η βλάβη θα επέλθει με την έκδοση των πράξεων περί αναστολής καθηκόντων και όχι με τις προσβαλλόμενες,
β) η βλάβη είναι οικονομική και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπανόρθωτη, ενώ εξ άλλου η εκδίκαση των αιτήσεων ακυρώσεως έχει προσδιορισθεί σε σύντομη δικάσιμο,
γ) αν οι αιτήσεις ακυρώσεως γίνουν δεκτές, οι μη καταβληθείσες αποδοχές θα καταβληθούν,
δ) πέραν και ανεξαρτήτως των ανωτέρω, η βλάβη δεν δικαιολογεί την αναστολή, σταθμιζόμενη με το ότι ο εμβολιασμός επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού στους νοσηλευομένους που αποτελούν ιδιαιτέρως ευπαθή ομάδα, και το ότι η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων θα διαταραχθεί σε περίπτωση που νοσήσει από κορωνοϊό μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού».
Επιπλέον, με τις αποφάσεις της η Επιτροπή Αναστολών έκρινε πως «από τις διατάξεις των άρθρων 206 και 207 του ν. 4820/2021:
α) προκύπτει ότι ο νομοθέτης μερίμνησε για την περίπτωση κενών στο προσωπικό λόγω αναστολών εργασίας, με την πρόσληψη συμβασιούχων με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και
β) δεν προκύπτει ότι, σε περίπτωση αναστολής καθηκόντων, διακόπτεται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού».
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το όλο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα κριθεί οριστικά από το ΣτΕ όταν εκδικασθούν οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί για το όλο ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο ΣτΕ (και) αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εργαζομένων στο χώρο της υγείας, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στις 8 Οκτωβρίου.
Την ίδια ημέρα, εξάλλου, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο ΣτΕ και ανάλογη αίτηση ακύρωσης υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ.
Η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, στην αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει στο ΣτΕ υποστηρίζεται ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ακόμη επισημαίνει πως, με το υπό κρίση μέτρο, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Κορωνοϊός: Πότε θα μπαίνει «λουκέτο» στα Σχολεία - Ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος

Τον πλέον ασφαλή τρόπο για τη λειτουργία των σχολείων κατά τη νέα σχολική χρονιά μελετούν στις συνεδριάσεις τους τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
Έχοντας υπόψη τους και μέσα από στοιχεία μελετών πλέον τη βαριά επίπτωση που είχε η απομάκρυνση από το σχολείο στη σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών, τα μέλη της Επιτροπής επιχειρούν να ολοκληρώσουν τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει, με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στις σχολικές αίθουσες από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Ζητούμενο για τους επιστήμονες αλλά και την κυβέρνηση είναι οι τάξεις να παραμείνουν ανοιχτές και οι μαθητές να μην στερηθούν την διά ζώσης εκπαίδευση.
«Περισσότερα από 1,2 δις παιδιά ανά τον κόσμο παρέμειναν εκτός σχολείου, ενώ κατά τον Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς Κλούγκε, η πανδημία είχε την πιο καταστροφική επίδραση στην ιστορία της εκπαίδευσης» υπενθύμισε εμφατικά την περασμένη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου.

Προσωρινό «λουκέτο» αν οι μισοί μαθητές του τμήματος είναι θετικοί

Όπως πληροφορείται το Πρωτο Θέμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ειδικοί συζήτησαν το μείζον ζήτημα του πότε θα αναστέλλει τη λειτουργία της μια σχολική τάξη, με την πρώτη εισήγηση να είναι το «λουκέτο» να μπαίνει προσωρινά εφόσον βρεθούν θετικοί οι μισοί μαθητές του τμήματος.
Επίσης, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του ελέγχου (self test, rapid test) για τον κορωνοϊό στο μαθητικό πληθυσμό και επίσης προσδιορίστηκαν οι «στενές επαφές» θετικού στον κορωνοϊό μαθητή εντός της αίθουσας καθώς και ο έλεγχος που αυτός ο χαρακτηρισμός συνεπάγεται.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις θετικές εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής συμφωνήθηκε ότι οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα υποβάλλονται σε έλεγχο ενώ οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα – υπενθυμίζεται ότι η διάθεση των self test θα γίνεται δωρεάν.
Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Στην περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό μαθητής ως «στενές επαφές» λογίζονται οι συμμαθητές που βρίσκονται δίπλα του – αν μοιράζονται δύο μαθητές το θρανίο- καθώς και στο μπροστινό και πίσω θρανίο.
Αν οι μαθητές αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test την 1η και την 7η ημέρα από την βεβαίωση του κρούσματος.
Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα.
Αν είναι ανεμβολίαστοι η κατάσταση διαφοροποιείται: ο διπλανός στο θρανίο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα.
Όσοι κάθονταν στα δύο θρανία, μπρος και πίσω από τον θετικό στον κορωνοϊό μαθητή, μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν φορούσαν σωστά ή καθόλου τη μάσκα.
Η καραντίνα έχει διάρκεια 7 ημερών και προϋπόθεση για τη λήξη της είναι το αρνητικό rapid test των μαθητών.

Στόχος η θωράκιση των μαθητών άνω των 12 ετών με τον εμβολιασμό

Οι λοιποί μαθητές της τάξης θα υποβάλλονται σε έλεγχο.
Οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν αρχικά rapid test μόλις διαπιστωθεί θετικό κρούσμα, στη συνέχεια τα self test όπως προβλέπεται κανονικά στη διάρκεια της εβδομάδας, και την 7η ημέρα μετά τη βεβαίωση του κρούσματος του συμμαθητή τους θα πρέπει να υποβάλλονται και πάλι σε rapid test.
Βασικό μέλημα των ειδικών παραμένει η θωράκιση των μαθητών ηλικίας άνω των 12 χρόνων με τον εμβολιασμό, καθώς στην ηλικιακή αυτή ομάδα η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού γίνεται με χαμηλή ταχύτητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 χρόνων έχει εμβολιαστεί το 6,5% και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει το 8,4% και στην αμέσως επόμενη, εκείνη των μαθητών ηλικίας 15-17 χρόνων, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι 16,5% και με τα ραντεβού αγγίζει το 19,5%.

Στους 13.743 οι θάνατοι

Τα νέα 1/9 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.871, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 590.832 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 185 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,99 (95% ΔΕ: 0.89 - 1.11)
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 47, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.743 θάνατοι.
x1_12.jpg
Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (58,4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92,2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7,8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
x2_10.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2,980 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +11,72%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 256 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Διάθεση δύο self – test από 30/8 – Ποιους αφορά


Από 30/8 ξεκίνησε η διάθεση δύο self test για τους πολίτες εκείνους που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές τους.
Δεδομένης της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) αποφασίστηκε η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης