Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλειστές πόρτες για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για τη μάσκα - Στα 10 ευρώ το rapid test - Κικίλιας: Ανεμβολίαστοι το 90% στις ΜΕΘ

Κλειστές πόρτες για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για τη μάσκα - Στα 10 ευρώ το rapid test - Κικίλιας: Ανεμβολίαστοι το 90% στις ΜΕΘ
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους σε εσωτερικούς χώρους - Σύσταση και για τους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός - Τέλος το δωρεάν rapid test για τους ανεμβολίαστους
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα άτυπο... lockdown θα μπουν από τον Σεπτέμβριο όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.
«Πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ - covid είναι ανεμβολίαστοι» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να πείσει για τα οφέλη του εμβολιασμού. Ο ίδιος έκανε λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «χάρη στο εμβόλιο, δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα για εξυπηρέτηση περιστατικών κορωνοϊού», καθώς «το αντίθετο θα ήταν ανήθικο απέναντι στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί».
Εξάλλου, ο κ. Κικίλιας διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει παράταση για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και ότι από την εκείνη την ημερομηνία και έπειτα θα τίθενται σε αναστολή.
Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2022, ενώ ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στις δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο οι εμβολιασμένοι, καθώς οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέρχονται σε ιδιωτικές τομές.

Τα νέα μέτρα

Πιο αναλυτικά, από τον Σεπτέμβριο, οι πόρτες των κλειστών χώρων εστίασης και τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν για τους ανεμβολίαστους, ενώ στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών.
kafe.jpgarxaiologikoi.jpg
gipeda_1.jpgΤην ίδια στιγμή, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους στους εσωτερικούς χώρους, ενώ για τους εξωτερικούς υπάρχει σύσταση για χρήση της σε περιπτώσεις συνωστισμού.
maska.jpgΌσον αφορά τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα με το κόστος να μειώνεται στα 10 ευρώ. Το test θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app.
1_45.jpgkleistoi.jpgΤην ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές παραγωγές να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.
2_63.jpg3_48.jpg4_38.jpgwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης