Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοτανίδου: Το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός - Περισσότεροι από 18 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από το σύνδρομο post covid

Κοτανίδου: Το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός - Περισσότεροι από 18 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από το σύνδρομο post covid

Η κ. Κοτανίδου υποστήριξε πως το προφίλ ασφάλειας των εμβολίων είναι πολύ ισχυρό

Σχετικά Άρθρα

Τη σημασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό επεσήμανε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, στο πλαίσιο ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, τα οποία έχουν στο επίκεντρο τους ανεμβολίαστους.
«Τα εμβόλια διδάσκουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να προστατευτεί από μία συγκεκριμένη νόσο. Όταν αρκετά άτομα αναπτύσσουν ανοσία σε μία λοιμώδη νόσο, τότε εμποδίζουμε να αναπτύσσεται μία επιδημία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το δίλημμα δεν είναι "εμβόλιο ή τίποτα". Το δίλημμα είναι "εμβόλιο ή ιός"» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.
Την ίδια στιγμή, η κ. Κοτανίδου απάντησε και σε όσους ανησυχούν για τις μακροχρόνιες συνέπειες των εμβολίων για τον κορωνοϊό.
«Θα ζητήσω να δείξουν εμπιστοσύνη στους ειδικούς και θα επικαλεστώ τα επίσημα επιστημονικά δεδομένα. Είμαστε ήδη πάνω από έναν χρόνο από τους πρώτους εμβολιασμούς.
Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλον τον κόσμο και το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πολύ ισχυρό. Έχουμε ισχυρότερες ενδείξεις ότι η φυσική μόλυνση και η νόσηση από τον ιό ενεργοποιεί σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό νοσούντων παθολογικούς μηχανισμούς μακροχρόνιων επιπλοκών και προβληματιζόμαστε.
Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο έχουμε πάνω από 18 εκατ. ανθρώπους που πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και πολύ επιβαρυντικό σύνδρομο για την υγεία τους: το post covid syndrome. Χρειάζονται επίσης περίθαλψη στα νοσοκομεία, τα οποία είναι ήδη πιεσμένα» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης