Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάτρα: Καταγγελία μητέρας για αντιεμβολιάστρια γιατρό - «Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί; Μια γρίπη είναι»

Πάτρα: Καταγγελία μητέρας για αντιεμβολιάστρια γιατρό - «Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί; Μια γρίπη είναι»
Απίστευτη συμπεριφορά από γιατρό καταγγέλλει μητέρα 16χρονης που πήγε να εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα
Σε απολογία αναμένεται να κληθεί γυναίκα γιατρός του Εμβολιαστικού Κέντρου Βόρειου Τομέα, μετά την καταγγελία μητέρας 16χρονης που είχε πάει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
Η γυναίκα έκανε την καταγγελία αρχικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και έπειτα στην 6η ΥΠΕ με έγγραφη αναφορά.
Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει πως ήρθε αντιμέτωπη με ανάρμοστη συμπεριφορά από τη γιατρό που διατύπωνε απόψεις «που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της νόσου και τα εμβόλια».
Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε το ίδιο μέσο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, όταν έμαθε για την καταγγελία, διέταξε αμέσως έρευνα του περιστατικού.
Η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού, σε έγγραφη καταγγελία, αναφέρει ότι η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο καθώς και για τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ εκτίμησε και ότι «μια γρίπη είναι».
Σύμφωνα με την ίδια, όταν έφτασαν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Βορείου Τομέα στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου τις υποδέχτηκαν δύο ευγενικές νοσηλεύτριες και η γιατρός που «ασχολείτο με το τηλέφωνό της». Αφού συμπλήρωσαν την απαραίτητη αίτηση, η γιατρός την πήρε και δεν ρώτησε καν αν το παιδί έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό.

Έπειτα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ακολούθησε ο εξής διάλογος:
 
- Μητέρα: Ο γιατρός μάς πρότεινε να κάνει το εμβόλιο προτού πάνε τα παιδιά σχολείο, για να αποκτήσουν ανοσία.
- Γιατρός: Βλέπετε; Αυτό κάνουν… Αν είναι δυνατόν… Πανικοβάλλουν τον κόσμο και θα μαζευτούν όλοι τώρα… Αν είναι δυνατόν. Μια γρίπη είναι. Τίποτα παραπάνω. Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί, δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από λίγα χρόνια.
Όπως τονίζει η μητέρα στην καταγγελία της, η απόφαση για τον εμβολιασμό ήταν ξεκάθαρα μία συνειδητή επιλογή του παιδιού της και προσθέτει πως όταν η νοσοκόμα πήγε να κάνει το εμβόλιο στη 16χρονη, η μητέρα της τής είπε «"μπράβο και καλή ανοσία" για να επιβραβεύσω το θάρρος της».
Τότε η γιατρός, σύμφωνα με την ίδια, της είπε: «Τι; Μπράβο γιατί; Γιατί έκανε το εμβόλιο; Όχι βέβαια».
 
«Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για αντιεμβολιάστρια» συμπληρώνει η μητέρα.
Όπως συνεχίζει η καταγγέλλουσα, ο «υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας νοσηλευτής που επικαλείται η γιατρός» δεν υπήρχε στην αίθουσα.

Μάλιστα, για να επιβεβαιώσει τα λόγια της τράβηξε φωτογραφίες και τις προσκόμισε.
Ωστόσο, η μητέρα της 16χρονης υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί την απόλυση της γιατρού, αλλά διερωτάται «τι δουλειά έχει αυτή η γυναίκα σε αυτό το πόστο».
«Είναι άδικο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι γιατροί, και η κυρία κρυμμένη πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι, να λειτουργεί έτσι. Δεν έκανα θέμα μπροστά της, για το καλό του παιδιού μου. Παρακαλώ όμως, να απομακρυνθεί η εν λόγω γιατρός από το Εμβολιαστικό Κέντρο, γιατί κάνει κακό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα» αναφέρει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης