Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της Covid 19 - Είχε δοκιμαστεί και στον Donald Trump, με προτεραιότητα οι ασθενείς

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της Covid 19 - Είχε δοκιμαστεί και στον Donald Trump, με προτεραιότητα οι ασθενείς
Το φάρμακο, που αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες Regeneron και Roche, εμποδίζει τον ιό να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα
Το πρώτο φάρμακο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση της Covid-19 ενέκρινε η βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (MHRA), με τον υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Sajid Javid, να χαρακτηρίσει ως "φανταστικά νέα" το νέο φάρμακο.
Όπως ανέφερε ο Javid, το Ronapreve μπορεί να εισαχθεί στο NHS το συντομότερο δυνατό.

Είχε δοκιμαστεί και στον Donald Trump

Το φάρμακο εστιάζει στη χρήση τεχνητών αντισωμάτων για την πρόληψη και την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ ο MHRA δήλωσε ότι τα δεδομένα κλινικών δοκιμών που αξιολόγησαν έδειξαν ότι το Ronapreve μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της μόλυνσης, τη θεραπεία συμπτωμάτων οξείας λοίμωξης Covid-19 και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο λόγω του ιού.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό και πριν από την εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού.
Το φάρμακο, γνωστό παλαιότερα ως REGN-Cov2, δόθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με Covid-19 πέρυσι.
Είναι το πρώτο προϊόν συνδυασμού μονοκλωνικών αντισωμάτων εγκεκριμένο για χρήση στην πρόληψη και θεραπεία οξείας λοίμωξης από τον ιό για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι τεχνητές πρωτεΐνες που δρουν σαν φυσικά ανθρώπινα αντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το φάρμακο, που αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες Regeneron και Roche, χορηγείται είτε με ένεση είτε με έγχυση και δρα στην επένδυση του αναπνευστικού συστήματος όπου συνδέεται στενά με τον ιό και τον εμποδίζει να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα, ανέφερε η MHRA.

Με προτεραιότητα οι ασθενείς

«Αυτή η θεραπεία θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιό μας για την αντιμετώπιση του Covid-19-επιπλέον του παγκοσμίου φήμης προγράμματος εμβολιασμού και των σωτήριων θεραπευτικών θεραπειών δεξαμεθαζόνη και τοκιλιζουμάμπη», ανέφερε ο Javid.
«Συνεργαζόμαστε τώρα με το NHS και τους ειδικούς κλινικούς γιατρούς για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η θεραπεία μπορεί να επεκταθεί στους ασθενείς του NHS το συντομότερο δυνατό».
Η προσωρινή επικεφαλής ποιότητας και πρόσβασης της MHRA, Δρ Samantha Atkinson, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση μιας άλλης θεραπευτικής αγωγής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σώσει ζωές και να προστατεύσει από τον Covid-19.
«Το Ronapreve είναι το πρώτο στο είδος του για τη θεραπεία του Covid-19 και, μετά από σχολαστική αξιολόγηση των δεδομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και κλινικούς ιατρούς, είμαστε ικανοποιημένοι ότι αυτή η θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

«Χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, το κοινό μπορεί να εμπιστευθεί ότι η MHRA έχει πραγματοποιήσει μια ισχυρή και εμπεριστατωμένη αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων», πρόσθεσε.
Ο καθηγητής Martin Landray, καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Nuffield Department of Population Health, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε ότι «η πρόκληση στο μέλλον θα είναι στον προσδιορισμό των ασθενών που πρέπει να έχουν προτεραιότητα για αυτήν τη θεραπεία.
Ο Covid δεν είναι μια σπάνια ασθένεια και πολλοί άνθρωποι βελτιώνονται από μόνοι τους μετά από λίγες ημέρες μιας άσχημης ασθένειας που μοιάζει με γρίπη», ανέφερε ο ίδιος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης