Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Στις 19 οι προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό – Τρεις συλλήψεις

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Στις 19 οι προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό – Τρεις συλλήψεις
Τρεις συλλήψεις έγιναν τα τελευταία 24ωρα για εμπρησμούς

Για 19 προσαγωγές ατόμων που κριθήκαν ύποπτα για εμπρησμό έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, τονίζοντας πως υπάρχει σχέδιο αποτροπής ενεργειών εμπρησμού.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν ήταν μόνο η προληπτική εκκένωση και ο απεγκλωβισμός για τους ανθρώπους, προσθέτοντας πως μετά από αίτημα φιλοζωικής εταιρίας έχει διατεθεί μια κλούβα - όχημα από τους συνοδούς αστυνομικών σκύλους τους λεγόμενους Κ-9 και έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμό και διάσωση αρκετών κατοικίδιων το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο ίδιος επισήμανε ότι πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν, ενώ πλέον, ενεργά στις περιπολίες μπήκε και ο στρατός για την επιτήρηση των καμένων περιοχών και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων.
Σημείωσε ότι η επιτήρηση από την πλευρά της αστυνομίας γίνεται με ένστολες περιπολίες και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή.

Τρεις συλλήψεις

Τρεις συλλήψεις έγιναν τα τελευταία 24ωρα για εμπρησμούς.
Συγκεκριμένα, του 43χρονου στο Κρυονέρι προχτές, του 47χρονου χτες στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους και σε ένα θάμνο, αλλά και της αλλοδαπής που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως.
Είχε προηγηθεί προ ημερών η σύλληψη ενός 63χρονου στον Θεολόγος της Φθιώτιδας για τον εμπρησμό από αμέλεια, καθώς πραγματοποιούσε εργασίες με σιδηροτροχό.

Καλαμάτα: Σύλληψη 71χρονου για εμπρησμό από πρόθεση

Ένας 71χρονος συνελήφθη την Κυριακή 8/8 σε τοπική κοινότητα του δήμου Πύλου - Νέστορος Μεσσηνίας, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη, στις αρχές Αυγούστου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 71χρονου εκδόθηκε έπειτα από προανάκριση που διενήργησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων.
Ο 71χρονος κατηγορείται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 3 και στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βλαχόπουλο και στο όρος Μαγκλαβά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης