Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας - Στους 36-39 βαθμούς η θερμοκρασία - Ενίσχυση ανέμων

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας - Στους 36-39 βαθμούς η θερμοκρασία - Ενίσχυση ανέμων

Πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα

Υποχώρηση του καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 36-39 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι απο βόρειες- βορειοδυτικές διευθυνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, προβλέπεται για σήμερα, Σάββατο 7/8, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και αναμένεται να φτάσει έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

meteo1_1.JPG
Οι θερμοκρασίες

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 36-37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 13 έως 34-36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32-34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 34 και πολύ τοπικά έως 39 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-38 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι- βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34-36 βαθμούς.
Γενικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ανέμους αρχικά απο βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ,  ενώ αναμένεται μετά το μεσημέρι στροφή των ανέμων σε νότιους έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34-35 βαθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης