Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια - Νέο μέτωπο προς Αιδηψό - Σε εξέλιξη και η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια - Νέο μέτωπο προς Αιδηψό - Σε εξέλιξη και η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Τραγωδία στην Εύβοια - Στάχτη 350.000 στρέμματα

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της και έχει παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα καίει χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια, επιχειρήσεις και καταστρέφει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά την ολονύχτια μάχη, εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες την ώρα που οι κυριότερες φωτιές κατακαίουν την Αττική, την Εύβοια και την Λακωνία.

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αττική, Βόρεια Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Λαμπέτι Ηλείας, Ανατολική Μάνη και Μέλπεια Μεσσηνίας

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα και 1Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου στις περιοχές, Αρχαία Ολυμπία και Λαμπέτι Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου, στην Μέλπεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει 426 αστικές πυρκαγιές και  91 δασικές πυρκαγιές.

Μαίνεται η Βόρεια Εύβοια

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Εύβοια, όπου μέσα στη νύχτα δοκιμάστηκαν εκ νέου η Φαράκλα, η Λίμνη, η Μουρτιά, οι Κεχριές, η Δάφνη, οι Ροβιές.
Πλέον , η μάχη με τις φλόγες δίνεται στο Σπαθάρι, ενώ οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών σε Μετόχι, Ζοωδόχο Πηγή και Καλύβια.
Στο Σπαθάρι έχουν μείνει και κάτοικοι που δεν έφυγαν παρά τις εντολές για εκκένωση.
Το μέτωπο κινείται και προς τα Καλύβια, τον Τρούπη και το Προκόπι, όπου τα εναέρια είναι δύσκολο να προσφέρουν βοήθεια λόγω της περιορισμένης ορατότητας, ενώ τα επίγεια τρέχουν από εστία σε εστία.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια και επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 1 αεροπλάνο και 2 ελικόπτερα.
Επίσης, συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η εικόνα στα κρίσιμα μέτωπα

Συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης  στα κρίσιμα μέτωπα της Εύβοιας  οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με την κατάσταση να παραμένει εφιαλτική και έχουν γίνει στάχτες πάνω από 350.000 στρέμματα.
Το μέτωπο στο Σπαθάρι, τα Καλύβια, και τον Κάκαβο πήρε διαφορετική τροπή, μετά τις ρίψεις νερού από το ρωσικό Β 200 και τα ελικόπτερα. Πλέον, το πύρινο μέτωπο που κινείται προς τη νότια πλευρά και είναι έξω από τα χωριά, ενώ δεν απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές.
Στο δυτικό μέτωπο, που αναπτύχθηκε μετά το Δρυμώνα και πήρε κατεύθυνση προς την Ιστιαία , συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών, κατοίκων της περιοχής, αλλά και των χωματουργικών μηχανήματων της Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με τις αντιπυρικές ζώνες, ώστε να κρατηθεί η φωτιά έξω από το χωριό Σήμια που το έχουν κυκλώσει οι φλόγες, ενώ άρχισαν να επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Στο μεταξύ, αναζωπυρώθηκαν διάφορες εστίες στην Κοκκινομηλιά, το Μαρούλι, τις Μηλιές, τον Κρυονερίτη και τις Αγδίνες.

Σπανός: Κρίσιμη η κατάσταση- Να μην περάσει η φωτιά Καντήλι

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Θέλουμε να κρατήσουμε τα μεγάλα μέτωπα. Να μην περάσουν το Καντήλι», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός.
Σημειώνεται ότι το Καντήλι είναι ένα παλιό Λατομείο που με τις εξορύξεις και τους γύρω δρόμους λειτουργεί σαν αντιπυρική ζώνη για το πέρασμα της φωτιάς από την Βόρεια στην Κεντρική Εύβοια.
Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, «η κατάσταση είναι κρίσιμη. Χρειάζεται ακόμη πάρα πολλή προσπάθεια» και «χρειαζόμαστε ενίσχυση των δυνάμεων. Μόνο με χωματουργικά και σκαπτικά μηχανήματα δεν σβήνει η φωτιά. Έχει προκληθεί μία τεράστια καταστροφή. Πάνω από 300 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτες».

Μέτωπο στην Αιδηψό

Εφιαλτική η νύχτα που πέρασε σε όλο το τμήμα από τις Κεχριές, τη Δάφνη, τη Μυρτιά, την Βατερή και τη Λίμνη όπου η φωτιά έφτασε στη θάλασσα.
Πάνω από 1.300 άνθρωποι φυγαδεύτηκαν με καράβια μέχρι το πρωί προς Αιδηψό.
Στις Ροβιές, το νέο μέτωπο καίει ό,τι βρίσκει μπροστά του και λόγω του ό,τι πήρε δυτική κατεύθυνση προς Αιδηψό, μέσα στη νύχτα έγιναν ι εκκενώσεις στις κατασκηνώσεις της μητρόπολης και στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.
Στα ορεινά χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, οι φλόγες είτε επιστρέφουν εκ νέου στα χωριά - όπως Μαρούλι, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης- , είτε το μέτωπο αλλάζει πορεία και γίνονται εκκενώσεις, όπως έγινε με την Τσαπουρνιά.
Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή να προσπαθεί να δημιουργήσει ζώνες προστασίας γύρω από τα χωριά Ελληνικό, Αβγάρια, Γαλατσώνα και Μονοκαρυά.

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Στην άμεση απομάκρυνση όλων των παιδιών από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης πριν από τα Ηλία, στο δρόμο προς την Αιδηψό, προχώρησε η αστυνομία, κατόπιν εντολής από την Πυροσβεστική.
Παράλληλα, εκκενώθηκε η γυναικεία Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Πως κινήθηκε η πυρκαγιά μέσα στη νύχτα
Οι φλόγες πέρασαν από το χωριό Φαράκλα και οι κάτοικοι αναζήτησαν διέξοδο προς άλλες περιοχές, όπως το χωριό της Ζωοδόχου Πηγής.
Μετά Φαράκλα, η φωτιά σημείωσε νότια πορεία προς την Κεντρική Εύβοια και κύκλωσε τα χωριά Μετόχι και Σπαθάρι, τα οποία είχαν νωρίτερα εκκενωθεί μαζί με το Μαντούδι και το Προκόπι.
Σημειώνεται ότι πολλοί κάτοικοι παρά τις εντολές για εκκένωση της περιοχής παρέμειναν για να σώσουν τις περιουσίες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επενέβη και η Αστυνομία.

Απεγκλωβισμός ατόμων από παραλία στις Ροβιές

Ακόμη 23 πολίτες απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από παραλία στις Ροβιές Ευβοίας και μεταφέρθηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στο φερυ μποτ που παραμένει στο λιμάνι Λίμνης Ευβοίας.

Καλά στην υγεία του ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε

«Είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία του ο 45χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε τα ξημερώματα στη Λίμνη της Εύβοιας», επιβεβαίωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Φώτης Σερέτης.
Ο 45χρονος πυροσβέστης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στα φλεγόμενα σπίτια στη Λίμνη της Εύβοιας λίγο πριν τις 4 το πρωί τραυματίστηκε όταν έπεσαν πάνω του διάφορα οικοδομικά υλικά.
Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο ΚΥ Ιστιαίας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ελαφράς μορφής, όπως επίσης και χτυπήματα στα πλευρά και τα πόδια.
Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη ο τραυματίας «νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τους γιατρούς. Είναι πολύ καλά στην υγεία του».

Εκκενώθηκε  η Λίμνη Ευβοίας

Μήνυμα από το 112 για την άμεση εκκένωση της Λίμνη Ευβοίας εξεδόθη στις 6/8 περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» ανέφερε το μήνυμα του 112.
Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία.
Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναέφτασε  στην Κοκκινομηλιά.
Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργήθηκε  μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα άνοιξαν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.
Από την ανατολική πλευρά του μετώπου, εκκενώθηκε το Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά.
Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παρέμειναν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.
Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση ήταν  εφιαλτική καθώς οι φλόγες επέστρεφαν  πάλι και κύκλωναν  χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Έκκληση από τον Περιφερειάρχη

Δεν είναι μόνο τα εναέρια μέσα που δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από την Εύβοια, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη και για τα επίγεια πλέον λόγω της τεράστιας έκτασης της φωτιάς.
'Άνθρωποι και μηχανές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.
«Η φωτιά προχωράει ασταμάτητη, καταστρέφει δάσος, σπίτια, απειλείς ζωές» τονίζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Προσθέτει πως «θέλουμε επιτέλους ΣΟΒΑΡΟ αριθμό εναερίων μέσων, που ζητάμε από την πρώτη μέρα! Και περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα!».
«Η φωτιά ΔΕΝ σβήνει μόνο με τις μπουλντόζες και αν την αφήσουμε μπορεί να φτάσει πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ!», καταλήγει.


Εθνικό Αστεροσκοπείο: Στα 350.000 τα καμένα στρέμματα - Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινος όλεθρος για Δάφνη, Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές, Λίμνη και Βατερή

Δραματικές είναι οι ώρες για τη Βόρεια Ευβοια η οποία καίγεται  από άκρη σε άκρη. Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο καθώς οι φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι της την εγκατέλειψαν άρον - άρον από τη θάλασσα με μια νέα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή στη δεύτερη επιχείρηση που οργάνωσε το Λιμενικό Σώμα. Μια ημέρα νωρίτερα το Λ.Σ είχε μεταφέρει ακόμη 631 ανθρώπους από το μέτωπο της Αγίας Άννας.
Σε αυτό το απίστευτο πήγαινε - έλα της πύρινης λαίλαπας - από τον Ευβοϊκό προς το Αιγαίο και την επιστροφή της στον Ευβοϊκό - δεκάδες οικισμοί έχουν εκκενωθεί και απειλούνται εκ νέου με ολική καταστροφή οι κοινότητες Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές, και Βατερή.

 
12_5.jpg
Εκκενώθηκε  η Λίμνη Ευβοίας

Μήνυμα από το 112 για την άμεση εκκένωση της Λίμνη Ευβοίας εξεδόθη στις 6/8 περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» ανέφερε το μήνυμα του 112.
Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία.
Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναέφτασε  στην Κοκκινομηλιά.
Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργήθηκε  μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα άνοιξαν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.
Από την ανατολική πλευρά του μετώπου, εκκενώθηκε το Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά.
Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παρέμειναν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.
Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση ήταν  εφιαλτική καθώς οι φλόγες επέστρεφαν  πάλι και κύκλωναν  χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

9_4.jpg

Φωτιά στην Ηλεία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τα πύρινα μέτωπα που πέρασαν από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, στην Αρκαδία.
«Είναι καλύτερη σήμερα η εικόνα της φωτιάς στις περιοχές Χράνοι και Ίσαρης, της Μεγαλόπολης, αλλά δυστυχώς έχουν καεί δύο σπίτια, καθώς και χορτολιβαδικές εκτάσεις», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο, βορειότερα των Χράνων, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί, με δεδομένο ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».
Σημειώνειται ότι από νωρίς τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούσαν στα πύρινα μέτωπα σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου της Ηλείας.
Μάλιστα, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1», ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

evoia__2_.webp

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Υπό έλεγχο προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο .
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από ελικόπτερο, στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.«Ολονύχτια μάχη έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη, για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το Γύθειο και άλλες κατοικημένες περιοχές του δήμου», όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.
Κατά τον ίδιο, «από τις 7:30 σήμερα, ένα ελικόπτερο συνδράμει τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής και αυτό μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι το πιο κρίσιμο σημείο είναι η περιοχή γύρω από το Γύθειο, ώστε να μην μπει η φωτιά μέσα στην πόλη».
Ανέφερε πως υπάρχουν «και άλλες εστίες που εντοπίζονται στις περιοχές Αγερανός, Βαθύ, καθώς και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Σμύνους, όπου και εκεί επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής»
Ο κ. Βερούτης τόνισε πως «θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ κρίσιμη, διότι θα κριθεί, τόσο από τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και τα μέσα που θα διαθέσει, όσο και από τις δικές μας προσπάθειες, το κατά πόσο η φωτιά θα μπει σε ύφεση».
Ακόμη, για προσπάθειες που έγιναν χθες προκειμένου να μην περάσει το πύρινο μέτωπο μέσα στο Γύθειο, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «ήταν πολύ σημαντική η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να τις κρατήσουν μακριά από την πόλη».

Δεν κάηκαν σπίτια

Σχετικά με τον αν προκλήθηκαν ζημιές, ο κ. Βερούτης υπογράμμισε ότι «η φωτιά έφθασε πολύ κοντά στο Γύθειο, αλλά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχω, δεν κάηκαν σπίτια, χωρίς όμως να αποκλείω το ενδεχόμενο, να έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε αύλειους χώρους».
Τέλος, για την φιλοξενία των κατοίκων του Γυθείου και άλλων περιοχών, ο κ. Βερούτης σημείωσε ότι «φρόντισαν για αυτό ο δήμος Ανατολικής Μάνης, ο στρατός, ο δήμος Ευρώτα και όλοι μας, ενώ και ο δήμος Σπάρτης ήταν έτοιμος για να συνδράμει».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ανατολικής Μάνης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.
Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ανακοινώνονται τα σημεία συγκέντρωσης δημοτών και επισκεπτών του δήμου που βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη

  • Γενικό Λύκειο Γυθείου
  • Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
  • 2ο Δημοτικό Γυθείου

0902f2df-a515-4c07-977e-bfafb46c2182.webp


evoia__1_.webp

00b1e210-9001-48b8-bc41-8d226f506b89_1.webp


mes.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης