Κοινωνία

Δραματική προειδοποίηση από Ζερεφό: Η χώρα έχει εκατοντάδες τόνους αποξηραμένων ξύλων «μπουρλότο»

Δραματική προειδοποίηση από Ζερεφό: Η χώρα έχει εκατοντάδες τόνους αποξηραμένων ξύλων «μπουρλότο»
O κ. Ζερεφός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «νέας Βαρυμπόμπης»
Σχετικά Άρθρα
Δραματική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέες καταστροφικές πυρκαγιές στο επόμενο κύμα, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός.

«Θα δούμε μεγαλύτερες πυρκαγιές αν φυσάνε κανονικά οι ετησίοι άνεμοι οι οποίοι ευτυχώς δεν θα φυσήξουν τόσο και θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο…
Μετά θα έρθει ο τρίτος καύσωνας φέτος» υπογράμμισε ο καθηγητής.
Όπως τόνισε ο κ. Ζερεφός, «υπάρχουν εκατοντάδες τόνοι αποξηραμένα ξύλα "μπουρλότο" που έχει η χώρα μας.
Δεν θα το δείτε αυτό σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες λυπάμαι που το λέω.
Χρειάζονται πρόστιμα, χρειάζεται έννομη τάξη».

Ενδεχόμενο «νέας Βαρυμπόμπης»

«Είναι κάτι κοντινό "νέα Βαρυμπόμπη" με τις υψηλές θερμοκρασίες, το δάσος χρειάζεται επιμελή εργασία, δείτε τι συμβαίνει στην Ελβετία πώς κλαδεύουν τα δέντρα…» σημείωσε.

«Αδιαφορία για τα κλαδιά»

Ο καθηγητής σημείωσε ότι πριν το ‘87 δεν υπήρχαν τέτοιοι καύσωνες, και δεν πρόκειται μόνο για το φαινόμενο της αστικοποίησης, ειδάλλως θα αφορούσε μόνο την Αθήνα. «Θα μάθουμε να ζούμε δυστυχώς με ακραία φαινόμενα.
Το μέγεθος της πυρκαγιάς είναι συνάρτηση και άνεμου και καύσιμης ύλης, υπάρχει αδιαφορία για τα κλαδιά. Είναι έτοιμα όλα να καούν.
Σαν να προσκαλούμε τον οποιοδήποτε αμελή εμπρηστή, ο οποίος θα πάει για κακούργημα με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Όποιος πετάξει τσιγάρο, είναι εγκληματίας εκ προμελέτης θέλει να κάψει κόσμο. Θέλει να γίνει Νέρων… Ο Νερών ήταν εκ προμελέτης εμπρηστής» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης