Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεσπά ο Καρμοίρης μετά την απόλυση από την ΕΡΤ: Έχω παιδί ΑΜΕΑ, έχω βιώσει στο πετσί μου τον ρατσισμό - Δεν απολογούμαι

Ξεσπά ο Καρμοίρης μετά την απόλυση από την ΕΡΤ: Έχω παιδί ΑΜΕΑ, έχω βιώσει στο πετσί μου τον ρατσισμό - Δεν απολογούμαι
Καρμοίρης:  Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα "σχιστά μάτια" να παρεξηγηθούν.

Μετά το σχόλιο του Δημοσθένη Καρμοίρη για τους Κορεάτες αθλητές η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο, κρίνοντάς το ως ρατσιστικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικογράφος είχε αναρωτηθεί: "Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι;", με τη δήλωση αυτή να γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά το "τα θαλάσσωσε" που είχε πει για την Άννα Κορακάκη.
Ο δημοσιογράφος μίλησε στο Metropolis 95.5 για πρώτη φορά για το θέμα αυτό μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία προκειμένου να κάνει σαφές ότι το σχόλιο του ήταν τουλάχιστον ατυχές αλλά όχι ρατσιστικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα "σχιστά μάτια" να παρεξηγηθούν.
Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο.
Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.
Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματός μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το "Κορεάτης από την τρίτη φυλή"; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου.
Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης