Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα φωτιά κοντά στην Πάτρα - Εκκενώσεις στην περιοχή του προφήτη Ηλία

Νέα φωτιά κοντά στην Πάτρα - Εκκενώσεις στην περιοχή του προφήτη Ηλία
Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Σε... πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η Αχαΐα, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς ξεσπούν το ένα μετά το άλλο.
Ειδικότερα, περίπου στις 13:00 σήμερα (29/7/2021) ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας.
Οι Αρχές έδωσαν εντολή για προληπτική εκκένωση κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του κλειστού γηπέδου «Τόφαλος», ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με το tempo24.news, η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ολυμπία Οδό για ενδεχόμενο διακοπής της κυκλοφορίας στην Περιμετρική οδό.

Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο της Πάτρας

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ζήτησε να τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Πάτρας.
Το νοσοκομείο δεν εφημερεύει σήμερα, αλλά γειτνιάζει με την περιοχή, όπου μαίνεται η φωτιά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την 6η ΥΠΕ, «ο Γιάννης Καρβέλης, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τις αστυνομικές αρχές», στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε χθες (28/7/2021) σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς.
Οι  δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, δυο ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όμορων δήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης