Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιές - Αχαΐα: Βελτιωμένη εικόνα σε Δροσιά, Ελεκίστρα - Κάηκαν σπίτια, τρεις τραυματίες

Φωτιές - Αχαΐα: Βελτιωμένη εικόνα σε Δροσιά, Ελεκίστρα - Κάηκαν σπίτια, τρεις τραυματίες
Τουλάχιστον έξι σπίτια σε Ελεκίστρα και Σούλι παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο
Σχετικά Άρθρα
Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο στη Δροσιά Αχαΐας, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από χθες το πρωί.
Επίσης, καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ειδικά στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.
Τουλάχιστον έξι σπίτια σε Ελεκίστρα και Σούλι παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές».
Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».
Αναφορικά με τις ζημιές από τη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».
Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Πάτρα: Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά σε εγρήγορση

O Δήμος Πατρέων καλεί τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά να είναι τις επόμενες ώρες σε εγρήγορση, ενω έδωσε στη δημοσιότητα και τις υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι υπέστησαν ζημιές.

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων με υδροφόρες και μηχανήματα συνέδραμαν καθοριστικά στην προσπάθεια των πυροσβεστών να τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στις κοινότητες Ελεκίστρα, Σούλι και στη συνέχεια στο Ριγανόκαμπο.
Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά να παραμείνουν σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου και να ελέγχουν τα κτίριά τους (οικίες και λοιπές εγκαταστάσεις) για τυχόν αναζωπυρώσεις. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κεραμοσκεπές και στη βλάστηση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ή επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές καλούνται να υποβάλουν αίτηση στα Γραφεία:

Ανατολικό Διαμέρισμα (Εγλυκάδος 98, τηλ. 2610 225 031)
Κοινότητα Σουλίου (Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σούλι, τηλ. 2610 640 157)

Οι πληγέντες μπορούν να επικοινωνούν για παροχή βοήθειας και φιλοξενίας με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στο τηλέφωνο 2610

patra1.jpg

patra2.jpg

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

xarths.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης