Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Mαίνεται η φωτιά στην Πάτρα, στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια - Σε ύφεση η φωτιά στην Ελεκίστρα

Mαίνεται η φωτιά στην Πάτρα, στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια - Σε ύφεση η φωτιά στην Ελεκίστρα
Εκτός ελέγχου είναι μεγάλη φωτιά στην Πάτρα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάτρα, με το πύρινο μέτωπο στη Δροσιά να μαίνεται.
Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται δύσκολη με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν οδηγήσει σε επέκταση της πυρκαγιάς.
Νωρίτερα, εκτός της Δροσιάς εκκενώθηκε και το χωριό Πτέρη, με την φωτιά να έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι άλλων εννέα χωριών της Αχαίας και της Ηλείας. Πρόκειται για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, και Καρπετάκι Αγίας Τριάδας, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα από το 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να απομακρυνθούν προς Χαλανδρίτσα.
Νωρίτερα, γυναίκα κάτοικος του Σουλίου Πάτρας και ένας πυροσβέστης, μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι δύο άνθρωποι αισθάνθηκαν δυσφορία (λιποθυμία και αναπνευστικά προβλήματα) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Ένας ακόμη πυροσβέστης μεταφέρθηκε από την περιοχή της Ερυμάνθειας στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα.
Τουλάχιστον έξι σπίτια σε Ελεκίστρα και Σούλι παραδόθηκαν στις φλόγες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο.

spiti-patra-fotia-arthro.webp

Σε ύφεση η φωτιά στην Ελεκίστρα - Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, ενώ μετά τη δύση του Ήλιου, στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα.
Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.
Από την πλευρά του, ο δήμος Πατρέων αποφάσισε την παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πληγέντες από τη φωτιά στην Ελεκίστρα.

Έκτακτη σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης, σχετικά με τις δύο πυρκαγιές σε Ελεκίστρα και Δροσιά, αλλά και ο συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων αρχών ασφαλείας, μαζί με την αυτοδιοίκηση και φυσικά, τους εθελοντές και τους ίδιους τους πολίτες, πέτυχαν να αποσοβήσουν πολλές και μεγάλες καταστροφές, ενώ η μάχη συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί οριστικά ο κίνδυνος».
Παράλληλα, τόνισε ότι «όλοι μαζί θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μείζον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε πάνω απ' όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης