Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Darapladib, Flumatinib, Remdesivir, Ivermectin... 4 φάρμακα που οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να νικήσουν τον Covid 19

Darapladib, Flumatinib, Remdesivir, Ivermectin... 4 φάρμακα που οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να νικήσουν τον Covid 19
Hebrew University: Υπάρχουν έως 18 φάρμακα που θα μπορούσαν να νικήσουν τον covid 19
Σχετικά Άρθρα

Ενώ όλοι μιλούν για τα εμβόλια, 16-18 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας… οι αναφορές για τα φάρμακα είναι ελάχιστες.
Ωστόσο δειλά αρχίζουν να προβάλλουν ορισμένα θέσεις υπέρ των φαρμάκων, προσέξτε φαρμάκων και όχι εμβολίων και η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα θετική ένα ακόμη όπλο στην αντιμετώπιση του Covid 19.

Hebrew University: Υπάρχουν έως 18 φάρμακα που θα μπορούσαν να νικήσουν τον covid 19

Μια ερευνητική ομάδα του Hebrew University, του Εβραϊκού Πανεπιστημίου του Ισραήλ ανέφερε ότι ορισμένα υπάρχοντα φάρμακα θα μπορούσαν να σταματήσουν το COVID σχεδόν στο 100%
Μια ερευνητική ομάδα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ βρήκε 18 φάρμακα που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία κατά του Covid 19.
Ο καθηγητής Shy Arkin, βιοχημικός στο Alexander Silberman Institute of Life Science, δήλωσε στο The Jerusalem Post ότι σε εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες τα κύτταρα που είχαν μολυνθεί με SARS-CoV-2 τοποθετήθηκαν μαζί με τα φάρμακα για δύο ημέρες, «σχεδόν το 100% των κυττάρων επιβίωσαν παρ΄ ότι έχουν μολυνθεί από τον Covid 19.
Αντιθέτως, χωρίς τα φάρμακα, περίπου το 50% των κυττάρων πέθαναν μετά από επαφή με τον Covid 19.
Ο καθηγητής Shy Arkin και η ομάδα ανέλυσαν περισσότερα από 2.800 εγκεκριμένες φαρμακευτικές ενώσεις, εντοπίζοντας 18 φάρμακα που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά.
Σε μια μη δημοσιευμένη εργασία τους, οι ερευνητές μπόρεσαν να δείξουν ότι αρκετές από αυτές τις ενώσεις «εμφάνισαν αξιοσημείωτη ισχύ ενάντια στον κορωνοιό».
Δύο από αυτά είναι το Darapladib, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης και το Flumatinib, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων καρκίνων του αίματος. Ο καθηγητής Shy Arkin είπε ότι δίσταζε να μοιραστεί τα ονόματα των φαρμάκων, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να τα συστήσει μέχρι να υποβληθούν σε κατάλληλες κλινικές δοκιμές.
Δεδομένου ότι τα φάρμακα χρησιμοποιούνται ήδη για άλλες ασθένειες, η τοξικότητα και οι παρενέργειές τους, για παράδειγμα, είναι γνωστές και εγκεκριμένες.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα φάρμακα, ουσιαστικά αναστέλλουν την πρωτεΐνη Ε και την πρωτεΐνη 3α.
Η πρωτεΐνη Ε είναι η πιο ισχυρή από όλες τις πρωτεΐνες του Covid 19.
Για παράδειγμα, ενώ οι πρωτεΐνης του SARS-CoV-2 και του SARS-CoV-1 (ο ιός του 2003) είναι μόνο περίπου 75% ταυτόσημες, οι πρωτεΐνες Ε τους είναι περίπου 95% ίδιες.
Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα πιθανότατα θα παραμείνουν αποτελεσματικά ακόμη και όταν ο ιός μεταλλαχθεί, δήλωσε o καθηγητής Shy Arkin.
Τα εμβόλια Pfizer και Moderna στοχεύουν σε αυτή την πρωτεΐνη.
Σε προηγούμενες μελέτες, οι πρωτεΐνες Ε και 3α αποδείχθηκαν απαραίτητες για την μόλυνση.
Η ομάδα του Arkin ήταν από τους πρώτους που μελέτησαν την πρωτεΐνη Ε του πρώτου κορωνοιού SARS το 2004.
Ως μέρος της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα του Arkin για περισσότερες από δύο δεκαετίες, διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη Ε είναι ένα κανάλι, ένας τύπος οικογένειας πρωτεϊνών που εκφράζεται από σχεδόν όλα τα ζωντανά κύτταρα που λόγω της δομής της έχει «χρησιμεύσει για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών όπως επιληψίας, της αρρυθμίας, των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, της υπέρτασης, της στηθάγχης και άλλων».
Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα «μεγάλο οπλοστάσιο» φαρμάκων για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2, δήλωσε ο Arkin.
«Δεν πρέπει ποτέ να βρεθούμε στο οπλοστάσιό μας με ένα μόνο πυροβόλο όπλο».
Επικαλούμενος την επιτυχία της εταιρίας Gilead να λάβει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για το Remdesivir σε χρόνο ρεκόρ κατά την έναρξη της πανδημίας, ο Arkin είπε ότι ήταν αισιόδοξος ότι τουλάχιστον μερικές από αυτές τις ενώσεις θα μπορούσαν να εγκριθούν για χρήση κατά του Covid 19 «πολύ γρήγορα»

Ιατροί υποστηρίζουν την λύση του φαρμάκου Ivermectin κατά του Covid 19

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας, ένας διεθνής συνασπισμός εμπειρογνωμόνων και ιατρών πραγματοποίησε διεθνώς εκδηλώσεις στις 24 Ιουλίου 2021 για να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Ivermectin (ιβερμεκτίνης) ως θεραπείας για το COVID-19.
Οι διοργανωτές της Παγκόσμιας Ημέρας ivermectin λένε ότι γιατροί και υποστηρικτές του φθηνού φαρμάκου εγκεκριμένου από την FDA θα φιλοξενήσουν δωρεάν διαδικτυακές και δημόσιες εκδηλώσεις σε περισσότερες από δώδεκα χώρες.
Δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί - Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) Alliance and the British Ivermectin Recommendation Development (BIRD) group – που προωθούν την λύση του φαρμάκου ιβερμεκτίνη για την πρόληψη και τη θεραπεία του COVID-19 υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ivermectin vw φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει το COVID-19, πιθανόν να τερματίσει την πανδημία και να βοηθήσει στην εξάλειψη του φόβου για την πανδημία.

Τι κάνει η ivermectin

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι μέλος της κατηγορίας αβερμεκτίνης και έχει υψηλή συγγένεια με διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα.
Με την πρόσδεσή του σε αυτούς τους διαύλους, προάγει την αύξηση της διαπερατότητας μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα νευρομυϊκή παράλυση που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ορισμένων παρασίτων.
Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων.
Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση.
Μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή να εφαρμοστεί στο δέρμα για εξωτερικές προσβολές.
Η χρήση στα μάτια πρέπει να αποφεύγεται.
Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν κόκκινα μάτια, ξηρό δέρμα και το δέρμα που καίει.
Δεν είναι σαφές εάν είναι ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πιθανώς αποδεκτό για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981.
Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Στα ζώα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της διροφιλαρίωσης και ακαρίασης, μεταξύ άλλων ενδείξεων.

Τι λένε οι επιστήμονες

«Έχουμε ένα απίστευτα θετικό μήνυμα για την κοινωνία: η ιβερμεκτίνη αντιμετωπίζει τον Covid 19, θα τερματίσει την πανδημία και θα βοηθήσει την επιστροφή στην κανονικότητα».
Με βάση μελέτη επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Therapeutics διαπίστωσε ότι η ιβερμεκτίνη ήταν αποτελεσματική έναντι του COVID-19.
Η ιβερμεκτίνη μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά μέσο όρο 62%, ειδικά όταν συνταγογραφήθηκε νωρίς.
Η FLCCC Alliance διενήργησε επίσης τη δική τους μελέτη σε 18 τυχαιοποιημένες δοκιμές για τη θεραπεία με COVID-19 με ιβερμεκτίνη.
Βρήκαν «μεγάλη, στατιστικά ενδιαφέρουσα μείωση της θνησιμότητας, μείωση του χρόνου κλινικής ανάκαμψης».
Στην μελέτη επίσης τονίζεται ότι η τακτική χρήση του φαρμάκου μειώνει δραστικά την πιθανότητα σε ένα άνθρωπο να νοήσει από Covid 19.
Τα μέλη της FLCCC Alliance έχουν αναπτύξει διάφορα πρωτόκολλα για την πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία του COVID-19, που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.
Το υπάρχουν πρότυπο πρωτόκολλο για τους θετικούς ασθενείς με COVID-19 είναι η απομόνωση στο σπίτι, η λήψη υγρών για να αποφευχθεί η αφυδάτωση, η ανάπαυση και η λήψη φαρμάκων χωρίς συνταγή για πυρετό, κεφαλαλγία, βήχα και πόνο στο σώμα.
Σύμφωνα με ενημερωμένη καθοδήγηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), οι ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19 και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης της νόσου, συνιστάται να λαμβάνουν μονοκλωνικό αντίσωμα εάν δεν απαιτείται νοσηλεία ή διασωλήνωση.
Παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη μπορεί να θεραπεύσει όλα τα στάδια του COVID-19 και να μειώσει το θάνατο και τη νοσηλεία ως αποτέλεσμα των αντιικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, η FDA δεν έχει εγκρίνει τη χρήση της, λέγοντας ότι το φάρμακο δεν είναι αντι-ιικό.
Μάλιστα η ρυθμιστική αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να λαμβάνουν ιβερμεκτίνη που προορίζεται για άλογα, καθώς οι μεγαλύτερες δόσεις μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.
Ωστόσο τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) δεν έχουν αλλάξει την ουδέτερη στάση τους σχετικά με τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του COVID-19, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν συνιστά τη χρήση του φαρμάκου καθώς δεν υπάρχει κλινική μελέτη.
Και οι δύο οργανισμοί αναφέρουν ότι λόγω ανεπαρκών δεδομένων δεν μπορεί να συστήσει τον φάρμακο.

Πρωτόγνωρη λογοκρισία

Οι διαδικτυακές συζητήσεις για την ιβερμεκτίνη αντιμετώπισαν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο λογοκρισίας με τους γιατρούς που ισχυρίζονται ότι τα βίντεό τους καταργούνται ή οι λογαριασμοί τους στο LinkedIn κλείνουν.
Γιατροί δηλώνουν ότι έχουν λογοκριθεί όταν αναφέρονται στην ivermectin, ισχυριζόμενη ότι τα βίντεό της σχετικά με το φάρμακο έχουν αφαιρεθεί και δημοσιεύσεις λογοκρίνονται στα κοινωνικά μέσα.
Ο Δρ Mobeen Syed, διευθύνων σύμβουλος της Drbeen Corp, εταιρίας που δραστηριοποιείται στην διαδικτυακή ιατρική εκπαίδευση, δήλωσε ότι το YouTube κατάργησε τρία από τα βίντεό του με αναφορές στην ivermectin εντός 24 ωρών.
Το YouTube δεν απάντησε στην ερώτηση σχετικά με την αποσαφήνιση των όρων ή προϋποθέσεων που παραβίασαν τα βίντεο τους όρους και κανόνες της κοινότητας.
Η Ivermectin δεν είναι το μόνο θέμα που καταστέλλεται ή αποκλείεται ή λογοκρίνεται από εταιρείες Big Tech.
Δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα σενάρια διαρροής του Covid 19 από το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan της Κίνας αλλά και πληροφορίες που αμφισβητούν την επίσημη αφήγηση σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον COVID-19 έχουν επίσης λογοκριθεί.

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki πρότεινε ότι όσοι άνθρωποι παραπληροφορούν θα πρέπει να αποκλείονται από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων εάν δημοσιεύουν στοιχεία σε σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, καθώς αποτρέπει μέρος της κοινωνίας να εμβολιαστεί.
Οι δηλώσεις αυτές καταδικάστηκαν και επικρίθηκαν από πλήθος πολιτών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης