Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το Ισραήλ δοκιμάζει το πρώτο εμβόλιο από το στόμα… και ένα περίεργο λάθος που αύξησε τους νεκρούς από εμβόλια από 6.079 σε 12.313 στις ΗΠΑ

Το Ισραήλ δοκιμάζει το πρώτο εμβόλιο από το στόμα… και ένα περίεργο λάθος που αύξησε τους νεκρούς από εμβόλια από 6.079 σε 12.313 στις ΗΠΑ
Ένα περίεργο σφάλμα διπλασίασε τους νεκρούς από εμβόλια στις ΗΠΑ από 6.079 σε 12.313....
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ θα είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που δοκιμάζει εμβόλιο κατά του Covid 19 το οποίο θα χορηγείται από τον στόμα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Oramed Pharmaceuticals Nadav Kidron στην Jerusalem Post.
Η θυγατρική εταιρεία της Oramed, Oravax Medical, προετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για το εμβόλιό της στο Ιατρικό Κέντρο του Tel Aviv Sourasky αφού λάβει έγκριση για τα πρωτόκολλα του Νοσοκομείου.
Στην παρούσα φάση περιμένει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
To εμβόλιο που θα χορηγείται από το στόμα το Oravax ολοκλήρωσε ήδη την παραγωγή στην Ευρώπη αρκετών χιλιάδων φαρμάκων σε κάψουλες που θα ήταν διαθέσιμα για τα tests στο Ισραήλ.
Η Oramed είναι μια φαρμακευτική εταιρεία που βασίζεται σε τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Hadassah-University.
Τον Μάρτιο 2021, ανακοίνωσε μια κοινοπραξία με την Premas Biotech με έδρα την Ινδία για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου από το στόμα.
Μαζί δημιούργησαν το Oravax το οποίο θα είναι το όνομα του πρώτου εμβολίου από τον στόμα.
Το εμβόλιο βασίζεται στην τεχνολογία χορήγησης από το στόμα «POD» του Oramed και στην τεχνολογία εμβολίων της Premas.
Η τεχνολογία της Oramed μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση από του στόματος ορισμένων θεραπειών με βάση πρωτεΐνες, οι οποίες διαφορετικά θα χορηγούνταν σε ενέσιμη μορφή.
Η Oramed βρίσκεται στη μέση μιας κλινικής δοκιμής Φάσης III υπό τον έλεγχο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων μιας κάψουλας που θα χορηγείται από τον στόμα για παροχή ινσουλίνης για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.
Ο Premas εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού από τον Μάρτιο 2021.
Το νέο εμβόλιο Oravax στηρίζεται σε 3 πρωτεΐνες του Covid 19, σε αντίθεση με τη μονή πρωτεΐνη που στοχεύουν τα εμβόλια της Moderna και Pfizer.
Ως εκ τούτου, «αυτό το εμβόλιο θα πρέπει να είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις παραλλαγές COVID-19».
«Ακόμα κι αν ο ιός περνάει από μια γραμμή, υπάρχει μια δεύτερη γραμμή, και ακολουθεί και Τρίτη γραμμή αντίστασης».
Το εμβόλιο δοκιμάζεται σε προκλινικές μελέτες έναντι παραλλαγών COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της παράλλαξης Delta.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε μια πιλοτική μελέτη σε ζώα και διαπίστωσε ότι το εμβόλιο συνέβαλλε στην ανάπτυξη αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης G (IgG) και ανοσοσφαιρίνης Α (IgA).
Το IgA είναι απαραίτητο για μακροπρόθεσμη ανοσία.
Το πρωτόκολλο για την εναρκτήρια δοκιμή Φάσης I και II με το οποίο η εταιρεία ελπίζει να προχωρήσει στο Sourasky θα περιλαμβάνει 24 εθελοντές που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη με άλλο εμβόλιο.
Δεν υπάρχει ομάδα στην οποία θα χορηγηθεί εικονικό φάρμακο, επειδή ο στόχος είναι να μετρηθεί το επίπεδο αντισωμάτων και άλλων δεικτών ανοσίας.
«Φανταστείτε ότι θα μπορούσαμε να χορηγήσουμε σε κάποιον ένα φάρμακο από του στόμα και αυτός να είναι ο εμβολιασμός του.
Αυτό θα ήταν μια επανάσταση για ολόκληρο τον κόσμο»

Τα πλεονεκτήματα ενός εμβολίου από το στόμα υπερβαίνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, των εμβολίων σε ενέσιμη μορφή.
Τα φάρμακα τείνουν να έχουν λιγότερες παρενέργειες.
Επιπλέον, το εμβόλιο μπορεί να αποσταλεί σε θερμοκρασίες ψυγείου και ακόμη και να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου, επιτρέποντας στον οποιαδήποτε να το χρησιμοποιήσει κάτω από όλες σχεδόν τις συνθήκες.
Η δοκιμή Φάσης Ι και ΙΙ αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες.
Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, το εμβόλιο θα λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης στις χώρες που το χρειάζονται περισσότερο, όπως εκείνες στη Νότια Αμερική όπου δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν αρκετά εμβόλια για εμβολιασμό.

Ένα περίεργο σφάλμα διπλασίασε τους νεκρούς από εμβόλια στις ΗΠΑ από 6.079 σε 12.313....

Μια ξαφνική έκρηξη νεκρών από εμβολιασμό κατά του Covid 19 προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά αλλά η αρμόδια υπηρεσία VAERS ή Σύστημα Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων από τα εμβόλια στις ΗΠΑ έσπευσε να αναφέρει ότι έγινε λάθος…..
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι από λάθος παρουσιάστηκε ότι οι νεκροί από εμβόλια μόνο στις ΗΠΑ είναι 12.313.
Το σύστημα συγκεντρώνει στοιχεία από αναφορές θανάτων που προέρχονται από τα εμβόλια.
Ο πραγματικός αριθμός νεκρών είναι 6.079 οι οποίοι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους...
Εάν ο διπλασιασμός ίσχυε τότε οι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό, από 0,0018% θα αντιστοιχούσαν σε 0,0036%.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του CDC δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από εμβόλια 12.313 δεν είναι σωστός.
Επομένως, κάποιος που έκανε την ενημέρωση, το παραποίησε εσφαλμένα ή έκανε λάθος»
Ο ερευνητής δημοσιογράφος Alex Berenson ανέφερε για πρώτη φορά τον εν λόγω αριθμό, ο οποίος προέρχεται από αναφορές που υποβλήθηκαν στο Σύστημα Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων για το Εμβόλιο (VAERS).
«Δεν γνωρίζουμε γιατί ο αριθμός των αναφορών θανάτων από εμβόλιο στο σύστημα διπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα.
Πιθανώς η απάντηση δεν είναι μια νέα αύξηση των θανάτων, αλλά ίσως παλαιότεροι θάνατοι προστέθηκαν στο σύστημα»
Σύμφωνα με το CDC, το VAERS έλαβε 6.079 αναφορές ανθρώπων που δήλωσαν ότι έχασαν άνθρωπο τους μετά τον εμβολιασμό.
Το σύστημα δέχεται αναφορές από οποιονδήποτε, αλλά έχει μοντέλα για να εξακριβώσει την ακρίβεια των αναφορών.
Αξιωματούχοι υγείας περιγράφουν το σύστημα VAERS ως «ένα εθνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των εμβολίων».
Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί 186,6 εκατομμύρια Αμερικανοί με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης