Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Παναγιώτης Βενάρδος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Παναγιώτης Βενάρδος
Έχει κάνει μεγάλο αριθμό ρεπορτάζ, ερευνών, εκπομπές και ντοκιμαντέρ, με ιδιαίτερη επίδοση στα κοινωνικοπολιτικά και τα ιστορικά θέματα

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παναγιώτης Βενάρδος σε ηλικία 80 ετών και μετά από πολύ καιρό που αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του,
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941 και φοίτησε στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής. Εργάστηκε για χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικα και στη δημόσια τηλεόραση.
Έχει κάνει μεγάλο αριθμό ρεπορτάζ, ερευνών, εκπομπές και ντοκιμαντέρ, με ιδιαίτερη επίδοση στα κοινωνικοπολιτικά και τα ιστορικά θέματα.
Δούλεψε για το Έθνος, την Ελευθερία, τη Γυναίκα, το Πάνθεον, τη Μεσημβρινή και συνεργάστηκε με το περιοδικό Ιστορία εικονογραφημένη.

Ακόμη δούλεψε για πολλά χρόνια στην Αυγή και την Μακεδονία ως ρεπόρτερ και κοινοβουλευτικός συντάκτης, αντίστοιχα.
Στην ΕΡΤ υπέγραψε την δημοσιογραφική επιμέλεια και ιστορική έρευνα ντοκιμαντέρ και εκπομπών όπως : «Στους λαβυρίνθους της τρομοκρατίας», «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη», «Απόκρυψη αρχαιοτήτων».
Επίσης, ασχολήθηκε με τη σφαγή στο Δίστομο και την επιχείρηση φυγάδευσης του χρυσού της Ελλάδος στην Αίγυπτο και τη Ν. Αφρική πριν εισβάλλουν οι Γερμανοί.
Ακόμη είχε πλούσιο συγγραφικό έργο, και εμπνεύστηκε από την Αντίσταση ενώ στα Ιουλιανά συνελήφθη καθώς κατέγραφε τα γεγονότα και φυλακίστηκε. Στη χούντα συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Επίσης, ήταν μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου καθώς και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, 27 Ιουλίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης