Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ώρα αποφάσεων για νησιά, ποια κινδυνεύουν με λουκέτο - Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο ΕΚΑΒ

Ώρα αποφάσεων για νησιά, ποια κινδυνεύουν με λουκέτο - Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο ΕΚΑΒ
Σήμερα η Βουλή συζητά και ψηφίζει την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

(upd 9) Με την Ελλάδα να εξακολουθεί να μαστίζεται από την πανδημία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα να εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, λόγω της απροθυμίας των πολιτών να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ειδικότερα, με νομοθετική βελτίωση, που θα κατατεθεί στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που συζητείται στη Βουλή, στη ρύθμιση θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες μετακινήσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα έχουν ήδη καταγραφεί σε περισσότερους από 50 άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι μεταφέρονται σε όμορες υπηρεσίες της περιοχής όπου υπηρετούν.
Εν τω μεταξύ, τη στιγμή που η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να «χτυπά» Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και τα πιο δημοφιλή νησιά (Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος), οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν, σήμερα Πέμπτη 22/7, προκειμένου αφενός να αποτιμήσουν πως έχει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και αφετέρου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της έξαρσης του ιού.
Ειδικότερα, η Επιτροπή κατέληξε στην εισήγηση, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα, να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα και συγκεκριμένα ένα self και ένα rapid test.
Τα δεδομένα αποτυπώνουν την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει όλη η χώρα εν μέσω μάλιστα της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στα ύψη και να κινούνται γύρω στα 3.000 ημερησίως, με ολοένα και περισσότερους ειδικούς να υποστηρίζουν πως εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα και δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, τότε πηγαίνουμε ολοταχώς ακόμα και προς τα 10.000 κρούσματα στα τέλη καλοκαιριού.
Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για το πώς αυτή η εκθετική αύξηση θα επηρεάσει το σύστημα υγείας, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία (από 38 εισαγωγές στις αρχές Ιουλίου, έχουμε φτάσει πλέον σε πάνω από 160).
Και ενώ τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, οι εμβολιασμοί εξακολουθούν να μειώνονται και να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Αν και η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των εμβολιασμών και ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς, φαντάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του 75% με 80% του πληθυσμού έως τα τέλη Αυγούστου, κάτι που θα εξασφάλιζε προστασία και ένα τείχος ανοσίας έναντι του ιού από το φθινόπωρο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί καλούνται να αποφασίσουν εάν θα θέσουν στο «κόκκινο» κάποιο από τα νησιά – Σαντορίνη, Πάρος, Ίος, Μήλος, Κρήτη και ειδικά Ρέθυμνο, Χανιά – όπου ο δείκτης θετικότητας παραμένει στα ύψη και πολύ πάνω από το 1,26% που καταγράφεται πανελλαδικά, ενώ παράλληλα αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για να επανέλθει στην κανονικότητα η Μύκονος, η οποία από το περασμένο Σάββατο τελεί υπό περιοριστικά μέτρα.

Μητσοτάκης προς εκπαιδευτικούς: Εμβολιαστείτε για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν έτσι ώστε από τον Σεπτέμβριο να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
«Η εμπιστοσύνη είναι η σημαντικότερη συνιστώσα για να ενισχύσουμε την εμβολιαστική κάλυψη γιατί η αόρατη φύση του άγνωστου είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη απειλή, μια μείζονα απειλή στη συλλογική δράση» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε πως «όλες οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να φωτίσουν τον κόσμο ψυχικής υγείας που παραμένει σκοτεινός».
Ο κ.Μητσοτάκης συνυπέγραψε την Διακήρυξη των Αθηνών για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία, με τον διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης, Hans Kluge.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η απειλή της ψυχικής υγείας προϋπήρχε της πανδημίας, αναδείχθηκε όμως από αυτήν ενώ υποστήριξε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», η χώρα έχει κατανείμει σημαντικούς πόρους στη δράση για την ψυχική υγεία.

Αρκουμανέας: Τρομακτική η μετάδοση της παράλλαξης Δέλτα – Πανδημία των ανεμβολίαστων

Τρομακτική χαρακτήρισε τη μετάδοση της παράλλαξης Δέλτα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, ο οποίος αφού υπογράμμισε πως είναι επιβεβλημένος ο εμβολιασμός, έκανε λόγο για πανδημία των ανεμβολίαστων.
«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων.
Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αρκουμανέας, ο οποίος υποστήριξε παράλληλα πως νοσεί το 5% των εμβολιασμένων.
«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας,
Είχαμε ανακοινώσει το 60% – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών.
Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα.
Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Αύξηση κρουσμάτων

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες.
Πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» είπε ο κ.Αρκουμανέας, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000.

Θα περάσουμε τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση.
Υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά.
Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας.
Είναι κάτι που πρέπει να γίνει» υποστήριξε ο κ.Αρκουμανέας.

Βατόπουλος: Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όπως τέθηκε

Την αντίθεση του στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όπως αυτή τέθηκε εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.
«Υπάρχει υποχρεωτικότητα σε πολλά πράγματα στη ζωή μας.
Παγκοσμίως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί χωρίς σοβαρές παρενέργειες.
Ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου και την ηθική υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο.
Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα.
Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο.
Πρέπει να πειστεί ο κόσμος.
Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος» τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ.Βατόπουλος.
Όπως είπε, το εμβόλιο προστατεύει από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο, ενώ σχετικά με το αν και πότε θα γίνει τρίτη δόση εμβολίου, είπε ότι αυτή μπορεί να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα, ο κ.Βατόπουλος έκανε λόγο για μικρή μείωση στο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων, αν και επεσήμανε ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στους ηλικιωμένους, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για αύξηση των διασωληνώσεων.

Παυλάκης: Δεν είναι απίθανο να φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως

Τη θέση πως δεν είναι απίθανο να φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως καθώς αν και ζούμε το δ’ κύμα της επιδημίας, δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση του διατύπωσε ο γιατρός και ερευνητής, Γ. Παυλάκης.
«Το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις.
Τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα.
Σε κάθε περίπτωση, αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν πιάσει όλη την κοινωνία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης.
«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα» υποστήριξε ο κ.Παυλάκης, τονίζοντας ότι ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.
«Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο.
Δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα» επεσήμανε ο κ.Παυλάκης.

Λαζανάς: Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων αλλά δεν την περιμέναμε τόσο νωρίς

Τη θέση πως η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη διατύπωσε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Μ. Λαζανάς, ο οποίος σημείωσε πάντως πως αυτή η έξαρση ήρθε νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν.
«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα.
Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα.
Το στέλεχος Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό.
Συγχρόνως και δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.
Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ.
Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαζανάς.

Αυξάνονται οι εισαγωγές

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» είπε ο κ.Λαζανάς, τονίζοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.
Όπως είπε, ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.
O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Πάνω από 1.000 οι νοσηλευόμενοι

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid ενώ κατά 55% αυξήθηκε ο αριθμός των εισαγωγών μέσα σε μια εβδομάδα.
Σημειώνεται πως την περασμένη Τετάρτη 14/7 είχαν γίνει 115 εισαγωγές ασθενών ενώ χθες έγιναν 178 εισαγωγές.
Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τα νοσοκομεία να δεσμεύσουν περισσότερες κλίνες για ασθενείς με covid.

Προς άρση των μέτρων στη Μύκονο

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη Μύκονο από το περασμένο Σάββατο.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Μύκονος αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή πάντως, το ενδιαφέρον των ειδικών εστιάζει στα νησιά - και ιδιαίτερα σε Ίο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο και Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο) - όπου παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων και ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.
Στα νησιά αυτά δεν αποκλείεται να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που ελήφθησαν στη Μύκονο, όπως για παράδειγμα απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο, απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί της επομένης καθώς και περισσότερα υποχρεωτικά τεστ στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό.
Πέρα όμως από το εάν θα επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, οι επιστήμονες θα εξετάσουν και το θέμα της επέκτασης των υποχρεωτικών τεστ στους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, πέρα από τους εργαζόμενους σε δομές υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Βουλή: Αποφασίζει για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει η Βουλή επί της τροπολογίας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.
Η τροπολογία καθιστά υποχρεωτική τη διεξαγωγή εμβολιασμού σε όλο το προσωπικό σε νοσοκομεία, δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας, αλλά και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ενώ προβλέπει την υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζομένους, καθώς οι προϊστάμενοι και οι εργοδότες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πρέπει «να διαμορφώνουν σαφή εικόνα για την ενδεχόμενη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας στους χώρους δουλειάς».
Ειδικότερα, διακρίνονται τρεις κατηγορίες εργαζομένων.
Όσοι απασχολούνται  σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες θα πρέπει να εμβολιαστούν από 16 Αυγούστου ενώ σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), το μέτρο θα έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι ο μη εμβολιασμένος εργαζόμενος τίθεται σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ δεν προσδιορίζεται χρονική διάρκεια στην αναστολή εργασίας.
Ωστόσο, δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, ενώ, ειδικά για το Δημόσιο, δεν προβλέπεται παραπομπή στο πειθαρχικό.
Η αναστολή καθηκόντων χωρίς καταβολή αποδοχών, στην περίπτωση εργαζόμενων στον δημόσιο φορέα αίρεται με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Έξαρση κρουσμάτων - Ανησυχία για την παράλλαξη Δέλτα

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τετάρτης 21/7, με τους επιστήμονες να ανησυχούν για την κυριαρχία της μετάλλαξης Delta και τα κρούσματα που σημειώνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.972, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 466.441 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.275 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To ?? για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.23 (95% Crl: 0.98 - 1.48).

Στους 12.870 οι θάνατοι

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.870 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 125 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 89.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.770 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 161 (ημερήσια μεταβολή +18.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 129 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).


Η κατανομή των κρουσμάτων

Συγκεκριμένα η Αττική έχει 1.266 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας το οποίο κατέγραψε 330 νέα περιστατικά.
Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη είχε 236 νέα κρούσματα και η Κρήτη 255 (Ηράκλειο 90, Λασίθι 19, Ρέθυμνο 87, Χανιά 59).

Η γεωγραφική κατανομή στην Αττική

Ανατολική Αττική 136
Βόρειος Τομέας Αθήνων 160
Δυτική Αττική 41
Δυτικός Τομέας Αθηνών 215
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 330
Νησιά 27
Νότιος Τομέας Αθηνών 171
Πειραιάς 186

Η γεωγραφική κατανομή στην υπόλοιπη Ελλάδα

krousmata1-11.webpkrousmata2-12.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης