Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτός ΕΜΑΚ 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες - Σε εφαρμογή οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Εκτός ΕΜΑΚ 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες - Σε εφαρμογή οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί
Mε διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, την υπηρεσία της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, εγκαταλείπουν επτά πυροσβέστες
Σχετικά Άρθρα
Στην εφαρμογή των διατάξεων για υποχρεωτικό εμβολιασμό όπου προβλέπεται προχωρούν οι αρμόδιες αρχές, με την αρχή να γίνεται από την ΕΜΑΚ, που είναι και η πρώτη υπηρεσία για την οποία είχε αποφασιστεί ο υποχρεωτικών εμβολιασμών.
Συνολικά 54 πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Οπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.
Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Εκτός ΕΜΑΚ Κρήτης επτά πυροσβέστες

Συγκεκριμένα, εκτός ΕΜΑΚ τίθενται επτά πυροσβέστες στην Κρήτη, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν δεκάδες συνάδελφοί τους σε άλλες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα.
Η μετακίνηση - όχι απόλυση - θα εφαρμοστεί με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για την υπηρεσία της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, σύμφωνα με το creta24.
Στη θέση τους θα τοποθετηθούν τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Άγνωστο παραμένει εάν το κενό των τεσσάρων πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της πυροσβεστικής.

Tι προβλέπει η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

H απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.
Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.
Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που ρωτήθηκε σχετικά διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει - κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.
Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Π.Υ.

«Πράσινο φως» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από το ΣτΕ

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.
Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης