Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιαμαρέλλου: Πάμε για πάνω από 10.000 κρούσματα χωρίς μέτρα και χωρίς αύξηση εμβολιασμών

Γιαμαρέλλου: Πάμε για πάνω από 10.000 κρούσματα χωρίς μέτρα και χωρίς αύξηση εμβολιασμών
Κάποιος που έχει νοσήσει, μπορεί να ξανακολλήσει τον ιό λόγω της παράλλαξης Δέλτα είπε η κα.Γιαμαρέλλου
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι εάν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προφύλαξης, όπως είναι π.χ. η χρήση μάσκας, και εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε ακόμα και τα 10.000 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε η παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου.
«Ένα τέτοιο σενάριο δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε αλλά να το προλάβουμε» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γιαμαρέλλου, η οποία αναφερόμενη στην παράλλαξη Δέλτα, είπε πως σύμφωνα με δεδομένα από το ειδικό κέντρο που υπάρχει στην ακαδημία Αθηνών σε πάνω από 1000 δείγματα τα 466 ήταν το ινδικό στέλεχος δηλαδή η μετάλλαξη Δ, στα 200 εξακολουθούσε να υπάρχει το βρετανικό ενώ στα 90 υπήρχε το στέλεχος της Νότιας Αφρικής.
Όπως είπε, το στέλεχος Δέλτα εμφανίζει «ανοσολογική διαφυγή».
«Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσει λόγω αυτού του στελέχους.
Αυτό να κάνει μια πολύ μικρή μετάλλαξη, να διαιωνίζεται και από εκεί και πέρα να το κολλάει στους ευάλωτους.
Συνεπώς είναι λάθος η προσέγγιση κάποιος να σκεφτεί ότι ακόμα και αν το 70% του πληθυσμού εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου την γλιτώσαμε» είπε η κα.Γιαμαρέλλου.
«Οι νέοι νοσούν από την μετάλλαξη Δ με ήπια κλινική εικόνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών» ανέφερε η κα.Γιαμαρέλλου τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού για αυτές τις ηλικίες (νέους και ανθρώπους άνω των 50 ετών).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης