Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης: Θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα – Τεράστια αύξηση στην Αττική

Θωμαΐδης: Θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα – Τεράστια αύξηση στην Αττική
Πολύ επιθετικό το νέο κύμα, εξελίσσεται πολύ γρήγορα υπογράμμισε ο καθηγητής
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα καθώς και ότι θα υπάρξει τεράστια αύξηση στην Αττική διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης επικαλούμενος τα στοιχεία από το ιικό φορτίο στα λύματα.
«Όπως φαίνεται από την επιδημιολογία λυμάτων και από την αύξηση του ιικού φορτίου τα κρούσματα στην Αττική θα είναι πάνω από 1.500 με 1.800 σύντομα ακόμα και μέσα σε αυτή την βδομάδα ενώ στην επικράτεια πάνω από 3.000 χιλιάδες ανάλογα με τα τεστ που θα γίνονται» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος πάντως επεσήμανε πως η ραγδαία διασπορά μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 4.000 κρούσματα σύντομα.
Όπως είπε, υπάρχει σε όλη την επικράτεια απότομη σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου, ειδικά σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Αττική, η Πελοπόννησος, τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη κλπ.
«Η αύξηση του ιικού φορτίου ειδικά στην Αττική είναι εντυπωσιακή μέσα σε 4 βδομάδες.
Ξεκίνησε με το ποσοστό του 25% η αύξηση και καταλήξαμε η αύξηση από βδομάδα σε βδομάδα να είναι πάνω από 220% (μέσα σε 3 βδομάδες).
Φαίνεται ότι το νέο κύμα είναι πολύ επιθετικό, εξελίσσεται πολύ γρήγορα η διάδοση αυτή ενώ από την γονιδιωματική ανάλυση φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δ έχει επικρατήσει πολύ γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε» υποστήριξε ο κ. Θωμαΐδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης