Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Η επιδημία εξελίσσεται, τίποτα δεν αποκλείεται - Ανησυχία για Κρήτη, Πάρο, Σαντορίνη

Βατόπουλος: Η επιδημία εξελίσσεται, τίποτα δεν αποκλείεται - Ανησυχία για Κρήτη, Πάρο, Σαντορίνη
Πολιτική απόφαση το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις μόνο σε εμβολιασμένους είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η επιδημία εξελίσσεται και τίποτα δεν αποκλείεται όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως Κρήτη, Σαντορίνη και Πάρος είναι στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και ερωτηθείς για το εάν μετά τη Μύκονο, θα εφαρμοστούν αντίστοιχοι περιορισμοί και σε αυτά τα νησιά, ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε πως «όλα είναι στο τραπέζι».
«Ήδη στη Μύκονο δεν υπάρχει κυκλοφορία μετά τη 01:00 το βράδυ.
Είναι σαν να λες στην Αθήνα για τις 18:00 το απόγευμα.
Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα όπλα που έχουμε (τεστ, εμβόλια) ώστε να μην χρειαστεί να έχουμε πισωγύρισμα στα μέτρα περιορισμού. Αλλά αν χρειαστεί, υποθέτω θα εφαρμοστούν.
Τίποτα δεν αποκλείεται» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως δεν έγινε κάποιο λάθος για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.
«Είναι θέμα εφαρμογής των μέτρων.
Το άλλο είναι να κλείσουν τελείως τα σύνορα και αν μην έρχονται καθόλου άνθρωποι από το εξωτερικό, αλλά αυτό δεν θα το ήθελε κανένας» ανέφερε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το σενάριο να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα μόνο σε εμβολιασμένους, είπε πως «θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για τον εσωτερικό πληθυσμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι μια πολιτική απόφαση.
Ο κ.Βατόπουλος είπε πως τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε μικρές ηλικίες, σημείωσε πως προς το παρόν δεν έχει πιεστεί ακόμα το Σύστημα Υγείας αν και υπογράμμισε πως αν η κατάσταση μείνει αχαλίνωτη, τότε προφανώς και θα δημιουργηθεί πίεση στο ΕΣΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης