Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αύξηση διασωληνώσεων και θανάτων σε 10 μέρες – Η 2η «κόκκινη» περιοχή μετά τη Μύκονο

Τζανάκης: Αύξηση διασωληνώσεων και θανάτων σε 10 μέρες – Η 2η «κόκκινη» περιοχή μετά τη Μύκονο
Aν περπατήσει κάποιος στα σοκάκια της Μυκόνου στα 100 άτομα που θα συναντάει τα 4 θα είναι ενεργά κρούσματα, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας
Σχετικά Άρθρα

Στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Covid θα φτάσουν τις 300 την ημέρα προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
«Έχουμε δει μια μεταστροφή στο αριθμό των εισιτηρίων στα νοσοκομεία περίπου διπλασιασμό την τελευταία βδομάδα.
Περιμένουμε ότι θα φτάσει τις 300 την ημέρα το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο 60-70% της ισχύος του υγειονομικού συστήματος», δήλωσε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Σημείωσε πως σε 10 ημέρες θα δούμε το αποτύπωμα σε διασωληνώσεις και θανάτους.
Αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στην Μύκονο δήλωσε πως το νησί βαδίζει με ένα τριπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο από την αμέσως επόμενη –δεύτερη περιοχή σε επιβάρυνση που είναι το Ρέθυμνο.

«Στους 100 ανθρώπους στην Μύκονο οι 4 είναι κρούσματα»

Για να γίνει κατανοητή η διασπορά στην Μύκονο εξήγησε αν το νησί έχει 40.000 κόσμο τώρα, αν περπατήσει κάποιος στα σοκάκια του νησιού στα 100 άτομα που θα συναντάει τα 4 θα είναι ενεργά κρούσματα.
«Οι μισοί μαθητές τελειόφοιτοι λυκείου μετά τις εξετάσεις έχουν πάει σε 2-3 νησιά, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαντορίνη όπου υπάρχουν ξέφρενα πάρτι κορωνοπάρτι μέχρι πρωίας και όλο αυτό βλέπετε που καταλήγει. Θα ήθελα να δω όλα αυτά κρούσματα τι νοσηλείες και διασωληνομένους θα δώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Θα κολλήσουν 9 ανεμβολίαστοι και 1 εμβολιασμένος

Ο καθηγητής εξήγησε πως το ποσοστό να κολλήσει κάποιος είναι 1 εμβολιασμένος προς 10 ανεμβολίαστους.
«Αν ο ιός έρθει σε επαφή με 10 ανθρώπους θα κολλήσουν οι 9 ανεμβολίαστοι και ένας εμβολιασμένος που ίσως δεν ανταποκρίθηκε καλά στο εμβόλιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου πρέπει να υιοθετήσουν τα μέτρα αν και παραδέχθηκε πως δεν είναι εύκολο να μπει φρένο στην διασπορά του ιού.
Ο ίδιος επεσήμανε πως τα μέτρα θα πρέπει να εξατομικεύονται κατόπιν επιτήρησης και ανεύρεσης των κυρίων αιτιών των συρροών κρουσμάτων.
Σχετικά με την μετάλλαξη Delta ανέφερε πως σε ορισμένα γεωγραφικά τμήματα όπως είναι η Κρήτη, η Μύκονος, η Πάρος και ίσως η Αττική βρίσκεται σε ποσοστό πάνω από 70-80% ενώ σε επίπεδο χώρας σε ποσοστό πάνω από 60-70%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης