Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προσοχή λήγουν πολλά εμβόλια τον Αύγουστο στην Ελλάδα - Ανεύθυνη κινδυνολογία για την Delta έχει πολύ χαμηλή θνητότητα

Προσοχή λήγουν πολλά εμβόλια τον Αύγουστο στην Ελλάδα - Ανεύθυνη κινδυνολογία για την Delta έχει πολύ χαμηλή θνητότητα
Πολυπαραγοντικοί είναι οι λόγοι για την κόπωση της εμβολιαστικής προσπάθειας στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Πολλά εμβόλια, λήγουν στην Ελλάδα τον Αύγουστο 2021, οπότε ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση αυξάνει την πίεση στην κοινωνία να εμβολιαστεί είναι προφανώς και η εξέλιξη αυτή.
Με βάση ενδείξεις από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο 2021 λήγουν σχεδόν 500.000 με 900.000 εμβόλια αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.
Ότι υπάρχουν λήξεις εμβολίων είναι δεδομένο και προφανώς η Ελλάδα ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ που έκλεισε συμφωνία με την Νότια Κορέα και τα μετέφερε πριν λήξουν ή θα επιχειρήσει να αυξήσει την εμβολιαστική προσπάθεια.
Στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 4,39 εκατ ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί που αναλογούν στο 40% του πληθυσμού και προφανώς υπολείπονται από τον στόχο του 75% με 80% που είναι η νέα εκτίμηση για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης.
Με μια δόση εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 5,3 εκατ πολίτες που αναλογούν στο 48% του πληθυσμού της Ελλάδος.

Επιβραδύνεται το εμβολιαστικό κύμα

Πολυπαραγοντικοί είναι οι λόγοι για την κόπωση της εμβολιαστικής προσπάθειας

1)Πολύς κόσμος έχει ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές οπότε εύλογα τα ποσοστά συμμετοχής στα εμβολιαστικά κέντρα έχουν μειωθεί.

2)Η επικοινωνιακή αντιμετώπιση από την κυβέρνηση του εμβολιασμού έχει προκαλέσει δυσφορία σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Κάτι το ανόητο μέτρο των 150 ευρώ, μια αισχρή προσπάθεια δωροδοκίας, κάτι οι απειλές στους μη εμβολιασμένους έχουν δημιουργήσει κοινωνικά αντανακλαστικά.
Πολλοί πολίτες και ειδικά οι νέοι αντιδρούν στην επιβολή και στην υποκρυπτόμενη υποχρεωτικότητα.
Με απειλές, πρόστιμα και διάφορους άλλους καταναγκασμούς δεν μπορεί να πειστεί η κοινωνία να εμβολιαστεί.
Οι περισσότεροι πολίτες δεν εμβολιάζονται όχι γιατί ανησυχούν για τα εμβόλια όπως κάποιοι από το άλλο στρατόπεδο αναφέρουν... αλλά γιατί δεν δέχονται με μαγκιές να τους επιβάλλουν οι άλλοι τι να κάνουν.

Πρόκειται για μεθόδους που έχουν αποτύχει και φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Αντί η κυβέρνηση να επιχειρήσει με σωστά και πειστικά επιχειρήματα να διευρύνει την ομάδα των ανθρώπων που δυνητικά θα εμβολιαστούν χώρισε την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Αυτός ο διαχωρισμός είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας της όλης προσπάθειας.

3)Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό.
Αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά το αποκρύβει από την κοινωνία.
Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα όχι γιατί το αναφέρει το ελληνικό Σύνταγμα ή το Συμβούλιο της Ευρώπης, το θεσμικό πλαίσιο του οποίου η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως.
Όμως όλα αυτά είναι νομικές ερμηνείες, που όντως απαγορεύουν την υποχρεωτικότητα.
Ο βασικός λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι όλα τα εμβόλια έχουν πάρει εγκρίσεις ως πειραματικά και για έκτακτη ανάγκη.
Ένα εμβόλιο μπορεί να συνδεθεί με υποχρεωτικότητα μόνο όταν πληροί τους κανόνες ασφαλείας και κανένα εμβόλιο δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας όπως ορίζονται από FDA στις ΗΠΑ και EMA στην Ευρώπη.
Οι θεσμικές αρχές ελέγχου των φαρμάκων σε ΗΠΑ και Ευρώπη για να μετατρέψουν την γνωμοδότηση τους από πειραματικά και έκτακτης ανάγκης σε βασικά… μπορεί να απαιτηθούν και χρόνια.
Οπότε πειραματικά εμβόλια – προσέξτε δεν αναφερόμαστε πειραματικά υπό την έννοια των παρενεργειών – αλλά υπό την έννοια την θεσμική… δεν μπορούν να καταστούν υποχρεωτικά, ούτε μια στο εκατομμύριο.
Όταν η κυβέρνηση αναφέρεται σε δήθεν υποχρεωτικότητα αυτό το πράττει για να απειλήσει και να ασκήσει πίεση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αστήρικτη κινδυνολογία για την μετάλλαξη Delta

Το Ισραήλ ήταν το πρώτο κράτος που προέβη σε μια διαφορετική ανάλυση για την μετάλλαξη Delta.
Μας ενδιαφέρουν όχι τα κρούσματα αλλά η νοσηρότητα δηλαδή ο βαθμός ασθένειας και η θνητότητα.
Με βάση το Ισραήλ ενώ η μετάλλαξη Delta είναι πιο μεταδοτική, εντούτοις η νοσηρότητα και η θνητότητα είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το παρελθόν.
Ο βασικός λόγος είναι ότι πλήττει τους νέους που δεν κινδυνεύουν καθώς όπως αποκαλύπτεται ο κίνδυνος να πεθάνει ένας νέος άνθρωπος από Covid 19 είναι 0,00020% ενώ οι ευπαθείς ομάδες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν λάβει άλλα μέτρα.
Οπότε η κινδυνολογία για θανατηφόρο μετάλλαξη Delta και άλλες τέτοιες ευφάνταστες προσεγγίσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Με βάση πάντα το Ισραήλ… το ποσοστό θνητότητας από την μετάλλαξη Delta είναι έως 10 φορές μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν.
Ο κίνδυνος να νοσήσετε και να πεθάνετε από την μετάλλαξη Delta του Covid 19 είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν.
Περίπου 745 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν στο Ισραήλ στις 12 Ιουλίου και άλλα 500 στις 13 Ιουλίου.
Ενώ ο αριθμός των νέων φορέων ιών είναι ο υψηλότερος από τον Μάρτιο, η σοβαρή νοσηρότητα - την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί την πιο κρίσιμη παράμετρο για αξιολόγηση - παρέμεινε χαμηλή.
Περίπου 45 ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους να βρίσκονται περίπου στο ίδιο ποσοστό.
Τον Απρίλιο, με παρόμοιο αριθμό ενεργών κρουσμάτων περίπου 4.800 υπήρχαν 270 βαριά ασθενείς.
Ως προς τους θανάτους στο Ισραήλ αυτοί που πέθαναν τον Ιούλιο από Covid 19 συνολικά 5 η πλειοψηφία αυτών ήταν εμβολιασμένοι με υποκείμενα νοσήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης