Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς: 51 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Καλύτερη εικόνα στον Βαρνάβα, δεν κινδυνεύουν οικίες στην Εύβοια

Χαρδαλιάς: 51 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Καλύτερη εικόνα στον Βαρνάβα, δεν κινδυνεύουν οικίες στην Εύβοια
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά στον Βαρνάβα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής
Σχετικά Άρθρα

Σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως έκανε γνωστό, το Σάββατο 10/7/2021 εκδηλώθηκαν 51 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά στον Βαρνάβα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.
Στην Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο.
Στην Ελευσίνα, μετά από σκληρή μάχη των πυροσβεστών, οι εστίες που καίνε σε διάφορες περιοχές, δεν εξαπλώθηκαν.
Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην Εύβοια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε, πως δεν κινδυνεύουν σπίτια.
Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «άλλη μια δύσκολη ημέρα» με ανέμους 6, 7 και τοπικά 8 μποφόρ και διαβεβαίωσε πως τόσο η πυροσβεστική όσο και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση.

Η φωτιά στον Βαρνάβα

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, λίγο μετά τις 14:30 μετά το μεσημέρι, θέτοντας σε κίνδυνο κατοικίες, την ώρα που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν ήδη μάχες με τις φλόγες δίνουν στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο, στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Εύβοια.
Στον Βαρνάβα Αττικής η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.30 αναζωπυρώθηκε πάλι και κινδυνεύουν δύο σπίτια στην κορυφή του βουνού.
Ήδη ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον, επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.
Ακόμη, στο μέτωπο της πυρκαγιάς μεταβαίνουν και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το Σάββατο 10/7 , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς να κινδυνεύουν από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια

Αισθητά βελτιωμένη περιγράφει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.
«Η εικόνα είναι καλύτερη από ότι 3 ώρες πριν.
Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νιμπορειό που έχει εκκενωθεί» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 2 ελικόπτερα όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς» και παράλληλα αναπτύσσονται οι δυνάμεις από εδάφους.
Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη που πήραν μέρος στην κατάσβεση «αποσύρθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων» και όπως σημειώνει ο κ. Κελαϊδίτης.
Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης