Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα, κινδυνεύουν κατοικίες - Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Βόλο, Ελευσίνα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα, κινδυνεύουν κατοικίες - Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Βόλο, Ελευσίνα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά του Βαρνάβα Αττικής - Τέσσερις πυρκαγιές σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο
Σχετικά Άρθρα

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, λίγο μετά τις 14:30 μετά το μεσημέρι, θέτοντας σε κίνδυνο κατοικίες, την ώρα που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν ήδη μάχες με τις φλόγες δίνουν στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο, στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Εύβοια.
Στον Βαρνάβα Αττικής η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.30 αναζωπυρώθηκε πάλι και κινδυνεύουν δύο σπίτια στην κορυφή του βουνού.
Ήδη ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον, επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.
Ακόμη, στο μέτωπο της πυρκαγιάς μεταβαίνουν και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το Σάββατο 10/7 , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς να κινδυνεύουν από τη φωτιά.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην: 1. Eπαρχιακή Οδό Mαραθώνα – Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, 2.Pήγα Φερραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά ρεύμα προς Βαρνάβα, 3. οδός 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα, 4. Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Στην περιοχή του Βαρνάβα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου από το πρωί έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, βρίσκεται αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με το βουλευτή Αν. Αττικής Γιάννη Γκιόκα.
Ο Γ. Γκιόκας επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ζητώντας του να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η εικόνα στην Ελευσίνα

Στην Ελευσίνα η φωτιά καίει ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε εργοστάσια που όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου σε διάφορες εστίες πυρκαγιάς, επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.
Στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Ήδη, λόγω των πυρκαγιών αυτών η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

Φωτιά στα Στύρα Ευβοίας

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στα Στύρα Ευβοίας παίρνει διαστάσεις.
Ήδη, εκκενώθηκε το χωριό Νημποριό για λόγους ασφαλείας.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε γρήγορα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων, Δημήτρης Τσούλης, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».
Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό.
Ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και δεν επέτρεψαν στα τρία αεροπλάνα που έφτασαν στην περιοχή να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.


Φωτιά και στη Νέα Ιωνία Βόλου

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά
που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην Νέα Ιωνία Βόλου, πλησίον περιφερειακής οδού Βόλου. Σύμφωνα με την Πυροσβερστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης