Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκουτέλης: Δεν είπαμε ότι οι νέοι δεν αρρωσταίνουν αλλά ότι δε νοσούν βαριά

Σκουτέλης: Δεν είπαμε ότι οι νέοι δεν αρρωσταίνουν αλλά ότι δε νοσούν βαριά
Αν αρχίσουμε να παίρνουμε μέτρα θα μπορέσουμε και με τη βοήθεια των εμβολιασμών να αποφύγουμε μια μεγάλη αύξηση είπε ο κ.Σκουτέλης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως και οι νέοι αρρωσταίνουν από τον κορωνοϊό αλλά συνήθως δεν νοσούν βαριά διατύπωσε ο Αθανάσιος Σκουτέλης, Διευθυντής Β΄ της Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Υγεία», ο οποίος υπογράμμισε πως «με το εμβόλιο έναντι του κορονωϊού, ο καθένας προστατεύει τον εαυτό του, την οικογένεια και τους φίλους του, όπως τους φροντίζει καθημερινά».
«Ο Έλληνας δεν είναι αρνητής, αυτοί είναι ένα μικρό, νομίζω μονοψήφιο ποσοστό.
Οι άλλοι είναι διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο.
Πολλοί πάνε στην ουρά και φεύγουν, με ένα σκεπτικό που δεν μπορώ να το εξηγήσω
Δεν νομίζω ότι υπολείπεται η ενημέρωση.
Ένας λογικός και σώφρων άνθρωπος δεν νομίζω ότι περιμένει ένα τηλεοπτικό σποτάκι για να κάνει κάτι, όταν του λέει ο γιατρός του να κάνει κάτι».
Νομίζω ότι ευθύνεται η υπερβολική ενασχόληση με τα λίγα «κακά» του εμβολίου, σε αντίθεση με τα πολλά καλά από το εμβόλιο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουτέλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μια κινούμενη άμμο, δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε ένα μέτρο, αλλά σε δέσμη μέτρων που πρέπει να τηρείται, που το ένα συμπληρώνει το άλλο».

Με μέτρα και εμβολιασμούς θα αποφύγουμε τη μεγάλη αύξηση

Σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ιδίως με μολύνσεις νέων ανθρώπων, ο κ.Σκουτέλης είπε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι οι νέοι δεν αρρωσταίνουν, αλλά ότι δεν νοσούν βαριά, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».
«Γιατί βρίσκει χώρο εκεί ο κορονωϊός και όχι σε άλλες ηλικίες;
Διότι εν πολλοίς οι άλλες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί.
Δεν είπαμε ότι δεν νοσούν βαριά οι νέοι, υπάρχουν ορισμένοι που νοσούν βαριά.
Όταν λέμε ότι πέθανε ένας νέος 25 ετών «είναι βαριά είδηση, είναι βαρύ», ενώ αν λέμε ένα ποσοστό 0,1% δεν είναι βαρύ.
Βλέπουμε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ ξέραμε την μετάλλαξη Δέλτα.
Υπάρχει υποτροπή, διότι δεν υπήρξε τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχει και ο αναπόφευκτος συνωστισμός, ιδίως μεταξύ της νεολαίας που κάνει διακοπές.
Αν αρχίσουμε και παίρνουμε μέτρα, έστω όχι οριζόντια, όχι καθολικά, συν τους εμβολιασμούς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια μεγάλη αύξηση» υπογράμμισε ο κ.Σκουτέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης