Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Ατελέσφορο μέτρο η επαναφορά της μάσκας – Να εμβολιαστούν οι 600.000 πολίτες άνω των 50

Εξαδάκτυλος: Ατελέσφορο μέτρο η επαναφορά της μάσκας – Να εμβολιαστούν οι 600.000 πολίτες άνω των 50
Δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι δεν θέλει την ομπρέλα προστασίας που του παρέχει το εμβόλιο είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως είναι δύσκολο και ατελέσφορο μέτρο η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη του να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι πολίτες.
«Εκτός από δύσκολο θα είναι και ατελέσφορο, ακόμη και αν αποφασίσουμε την πλήρη επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, διότι είναι μέτρο δύσκολο στην εφαρμογή του.
Πρέπει να επικεντρωθούμε στον εμβολιασμό.
Μέσα σε λίγες ημέρες, μέσα σε μία εβδομάδα, μπορούν να εμβολιαστούν οι 600.000 πολίτες άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να καλυφθούν» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Εξαδάκτυλος.

Δεν είναι επικίνδυνη

Αναφερόμενος στην παράλλαξη Δέλτα, ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι «αυτή η μορφή της μετάλλαξης δεν έχει αποδειχθεί επικίνδυνη στην Βρετανία και το Ισραήλ, διότι εκεί οι πολίτες άνω των 50 ετών έχουν εμβολιαστεί.
Για να επαληθευθεί αυτό και στην Ελλάδα πρέπει να εμβολιαστούν οι πολίτες.
Αν νοσήσουν οι νέοι θα το περάσουν και θα ανοσοποιηθούν, όμως θα μεταδώσουν τον ιό σε πολίτες άνω των 50 ετών και θα δούμε αύξηση των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων» υπογράμμισε ο κ.Εξαδάκτυλος.
«Ο μόνος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε.
Αυτό έκαναν στην Βρετανία και χθες είχαν 25.000 κρούσματα με 5 νεκρούς ή αντίστοιχα στο Ισραήλ.
Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να μας καλύπτει 100%.
Δεν πρέπει όμως να εστιάζουμε στην υποπερίπτωση, δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι δεν θέλω την «ομπρέλα» προστασίας που μου παρέχει το εμβόλιο», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Αποδοτικά μόνο τα αυστηρά μέτρα

Ερωτηθείς για τα θέματα που θα συζητήσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή για να εισηγηθεί μέτρα στην Κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι αποδοτικά μπορεί να είναι μόνο τα αυστηρά μέτρα, τα οποία δεν χρειάζεται να ληφθούν και μπορούν να μην ληφθούν εάν εμβολιαστεί το ανεμβολίαστο κομμάτι του πληθυσμού άνω των 50 ετών.
Ερωτηθείς ένα η Επιτροπή εισηγηθεί, σε ότι αφορά την Εστίαση, να επιτρέπεται στους εσωτερικούς χώρους να εισέρχονται και να εξυπηρετούνται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες, ενώ έως τώρα υπήρχε ο προσανατολισμός της επιλογής από τους επιχειρηματίες για το αν θα εισέρχονται και οι μη ανεμβολίαστοι πελάτες σε αυτούς τους χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος άφησε να εννοηθεί ότι λογικά θα υπάρξει σχετική εισήγηση, λέγοντας ότι εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα βγάλει και από την δύσκολη θέση τους επιχειρηματίες σχετικά με την χρήση των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης