Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Εφικτός στόχος ο εμβολιασμός του 70% των ενήλικων έως τα τέλη του καλοκαιριού

Κικίλιας: Εφικτός στόχος ο εμβολιασμός του 70% των ενήλικων έως τα τέλη του καλοκαιριού
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι εφικτός ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων έως τα τέλη καλοκαιριού διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας είπε πως είναι δυνατό να έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή άμυνα έναντι της πανδημίας.
«Παρακινούμε σφόδρα με όλη την πειθώ και τη δύναμη των επιχειρημάτων μας τους συμπολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν.
Από αυτό εξαρτάται η δύναμη ενός επόμενου κύματος.
Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος.
Αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, γύρω στο 5%, μπορεί να είναι παραπάνω οι μη δηλωμένοι, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%... Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό;
Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος για τη μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι φαίνεται ότι θα επικρατήσει και στην Ελλάδα βάσει των επιστημονικών εκτιμήσεων.

Ανταποκρίνεται η κοινωνία

«Μόνο χθες κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό, 13.500 ραντεβού σε νέους ανθρώπους 18 – 24 είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο.
Η κοινωνία ανταποκρίνεται στη προσπάθεια που είχαμε.
Είχαμε χθες συνολικά πάνω από 90.000 εμβολιασμούς» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος ερωτηθείς για την επαναφορά του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, το άφησε ανοιχτό.
«Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι «άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά».

Λογική η κάμψη

Όπως σημείωσε, μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς υπάρχει λογικά μια κάμψη, γιατί από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι.
«Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί» τόνισε ο κ.Κικίλιας.
«Υπάρχει μικρός πυρήνας αντιεμβολιαστών και κάποιοι που είχαν επιφυλάξεις, κακή πληροφόρηση το ανέβαλαν.
Θέλουμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και αν χρειάζεται να πάμε εκεί.
Το οργανώσαμε» υποστήριξε ο υπ.Υγείας, ο οποίος για τους εμβολιασμούς των εφήβων σημείωσε ότι από την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα, κάτι που συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης