Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Το 99,2% στις ΜΕΘ λόγω covid είναι ανεμβολίαστοι – Εμβολιασμοί και στους άνω των 15

Παγώνη: Το 99,2% στις ΜΕΘ λόγω covid είναι ανεμβολίαστοι – Εμβολιασμοί και στους άνω των 15
Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στις ΜΕΘ υπογράμμισε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το 99,2% όσων είναι στις ΜΕΘ λόγω covid είναι ανεμβολίαστοι διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ.
Να γίνει αυτό κατανοητό.
Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη, η οποία προειδοποίησε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα εάν έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού.
Η κα.Παγώνη κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.
Όπως είπε, οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδει ειδικά στους νέους, τονίζοντας ότι αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.
Εκτίμησε ότι ήταν λάθος η απόφαση για σταματήσει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα ενώ για τους εμβολιασμούς των νέων άνω των 15 ετών, σημείωσε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου»
Για τις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελετών που ήδη γίνονται σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης