Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης για παραλλαγή Δέλτα: Χρειάζεται προσοχή – Το τέταρτο κύμα θα αφορά κυρίως μη εμβολιασμένους

Τζανάκης για παραλλαγή Δέλτα: Χρειάζεται προσοχή – Το τέταρτο κύμα θα αφορά κυρίως μη εμβολιασμένους
Το τέταρτο κύμα θα αφορά κυρίως τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε ο Ν. Τζανάκης

Χρειάζεται προσοχή, όχι πανικός, όπως τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης, κάνοντας αναφορά στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε εκ νέου πως το τέταρτο κύμα θα αφορά κυρίως τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ αναφέρθηκε και στα εμβόλια.
Κατά τον ίδιο, η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει πρόβλημα με την παραλλαγή Δέλτα επειδή ακολούθησε την πολιτική εμβολιασμού της πρώτης δόσης.

Περί εμβολίων

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, ο πλήρης εμβολιασμός με τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca όπως δείχνουν οι έρευνες, προστατεύει σχεδόν στο 100% από τη σοβαρή νόσηση.
Πρόσθεσε πως για τα εμβόλια των εταιριών Johnson & Johnson και Moderna οι σχετικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά είναι πιθανό πως θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.

Τρίτη δόση

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πιθανότατα το φθινόπωρο κάποιες κατηγορίες πολιτών, όπως οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, θα χρειαστούν και τρίτη δόση εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης