Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Meteo: Μετά τις καταιγίδες και το χαλάζι της Κυριακής, 20 Ιουνίου, καύσωνας από Τρίτη ως Παρασκευή

Meteo: Μετά τις καταιγίδες και το χαλάζι της Κυριακής, 20 Ιουνίου, καύσωνας από Τρίτη ως Παρασκευή
Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις σήμερα 20/6, αλλά άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα και καύσωνας από τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Σχετικά Άρθρα

'Αστατος καιρός θα επικρατήσει και σήμερα Κυριακή 20 Ιουνίου, σύμφωνα με το προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά και κυρίως μετά το μεσημέρι.
Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.
Από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όμως η αστάθεια του καιρού θα περιοριστεί σε έκταση και σε ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτικά σημαντική άνοδο, προκαλώντας κατά τόπους συνθήκες καύσωνα από τα μέσα της εβδομάδας.
Μετά τον άστατο καιρό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για το οποίο κάνουν λόγο οι προγνώσεις, έρχεται ισχυρός καύσωνας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση από την ερχόμενη Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής, θα φτάσουν γρήγορα και στην Ελλάδα.

Τα χαρακτηριστικά του καύσωνα

Θα έχει μεγάλη διάρκεια.
Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση μεγαλύτερης διάρκειας.
Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτηη θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω.
Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης