Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του αστυνομικού Μπαλάσκα - Τι είχε πει για την υπόθεση των Γλυκών Νερών

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του αστυνομικού Μπαλάσκα - Τι είχε πει για την υπόθεση των Γλυκών Νερών
Οι δηλώσεις του αστυνομικού Σ. Μπαλάσκα θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας
Σχετικά Άρθρα

Υπό ποινικό έλεγχο, εκτός του διοικητικού που ξεκίνησε στις 18/6 με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τίθεται ο αστυνομικός, συνδικαλιστής, Στ. Μπαλάσκας, με αφορμή τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό για την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και τη μεταχείριση του δράστη εάν είχε ομολογήσει από την αρχή την πράξη του.
Οι δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.
Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αντα όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Ο Στ. Μπαλάσκας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 18/6 σε πρωϊνή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγού του πιλότος θα μπορούσε να τύχει πολύ ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης εάν είχε πάρει την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πως ερμηνεύει ότι ο δράστης «έκανε οκτώ ώρες για να σπάσει», είπε: «Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του - εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε - αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».
Ακόμη, ο αστυνομικός διευκρίνισε πως η χαμηλή ποινή φυλάκισης θα επιβαλλόταν «γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, "χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ", πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα... Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης