Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες – Έχουμε συζητήσει για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Βατόπουλος: Δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες – Έχουμε συζητήσει για τα προνόμια των εμβολιασμένων
Θα έπρεπε να κάνουμε δύο self test σε εργαζόμενους και μαθητές αλλά υπάρχουν διαχειριστικά και οργανωτικά θέματα είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες διατύπωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως η Επιτροπή έχει συζητήσει για τα προνόμια των εμβολιασμένων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος είπε πως οι μάσκες θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέτρο κατά της πανδημίας από το οποίο θα απαλλαγούμε.
«Δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες.
Πρόκειται για ένα μέτρο ατομικής προστασίας που μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά δεν εμποδίζει την ζωή των πολιτών» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι μεταδοτικοί σε μικρό βαθμό και συνεπώς όσο βρίσκεται υψηλά η συχνότητα της νόσου με πολλά κρούσματα, πρέπει οι πάντες να φορούν μάσκα.
Ωστόσο, σημείωσε ότι σε μια μάζωξη στην οποία άπαντες είναι εμβολιασμένοι θα μπορούσε να γίνει συζήτηση να αφαιρείται η μάσκα.
Για τα προνόμια εμβολιασμένων, ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι έχει γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αλλά δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.
«Η σκέψη είναι να μην έχει ο εμβολιασμένος παραπάνω δικαιώματα, αλλά όπου χρειάζεται rapid test να μην το κάνει.
Η σκέψη αυτή έχει την έννοια του δικαίου καθώς όλοι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με το ένα self test για εργαζόμενους και μαθητές, υποστήριξε ότι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και πως η επιτροπή έχει μιλήσει για δύο self test «και μάλιστα είχε πει τουλάχιστον ένα τεστ», ωστόσο υπάρχουν οργανωτικά θέματα και θέματα επάρκειας.
Όπως τόνισε πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση όπου πρέπει να γίνονται 5 εκατ. τεστ την εβδομάδα.
«Θα έπρεπε πιο σωστά να κάνουμε δυο αλλά κανείς πρέπει να βλέπει και τα διαχειριστικά τα οργανωτικά θέματα», ανέφερε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης