Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα 3/5 - Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Ανάρπαστοι οι εμβολιασμοί στους 30 – 44

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα 3/5 - Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Ανάρπαστοι οι εμβολιασμοί στους 30 – 44
Στο 4,5 ο δείκτης θετικότητας - Παραμένει το sms για μετακινήσεις έως τις 15/5
Σχετικά Άρθρα

(upd4) Ύστερα από αρκετό καιρό αγωνίας, απαισιοδοξίας και περιορισμών τα πρώτα θετικά μηνύματα για την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη της στην Ελλάδα κάνουν την εμφάνιση τους.
Τα νέα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν μια ήπια μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ο αριθμός των διασωληνωμένων αν και υψηλός παρουσιάζει μια έστω και οριακή, αποκλιμάκωση ενώ ο δείκτης θετικότητας διαμορφώνεται στο 4,5%.
Με λίγα λόγια αποτυπώνονται τα σημάδια μιας πτωτικής πορείας, την ίδια στιγμή που οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, όπώς άλλωστε φαίνεται από τα ραντεβού των ανθρώπων ηλικίας 30 – 44 ετών.
Ήδη αναφέρεται πως με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 -39 ετών και των 40 – 44 ετών, τα πρώτα ραντεβού έγιναν ανάρπαστα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να ανακοινώσουν και το άνοιγμα και άλλων εμβολιαστικών γραμμών.
Υπενθυμίζεται πως από το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου ακολουθεί και η ηλικιακή κατηγορία των 45 – 49 ετών, κάτι που σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι άνω των 30 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν.
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, σε συνδυασμό με τα αυξημένα self test αλλά και τη βελτίωση του καιρού, ενισχύουν την αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει άλλο πισωγύρισμα και μια ακόμα έξαρση κρουσμάτων, τη στιγμή που έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας, με την αρχή να γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα 3/5 με το άνοιγμα της εστίασης.
Υπενθυμίζεται πως στις 10/5 θα ανοίξουν όλα τα σχολεία ενώ στις 15/5 θα ανοίξει ο τουρισμός και μαζί και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Κικίλιας: Έως τις 30/6 θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Τη θέση πως έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος και με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος», είπε πως δεν υπάρχουν εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44, ενώ υπογράμμισε πως πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Kικίλιας, αφού έκανε λόγο για ατυχή τοποθέτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.
Παράλληλα ο κ.Κικίλιας είπε πως είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.
Υπογράμμισε ότι η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Τζανάκης: Από τα μέσα Ιουνίου μείωση των διασωληνωμένων – Ασφαλή όλα τα εμβόλια

Την εκτίμηση πως από τα μέσα Ιουνίου θα αρχίσει η μείωση των διασωληνωμένων διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και σε αποτελεσματικότητα.
«Η διάθεση και η προσφορά των εμβολίων είναι πάρα πολύ μεγάλη οπότε ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τζανάκης, αναφερόμενος στη διάθεση του εν λόγω εμβολίου στις ηλικίες άνω των 30 ετών.
Για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία, όπως είπε, είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια.
Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τις 10-15/4 και αυτή φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό νέων νοσηλειών.
Αναφερόμενος στα εισπνεόμενα φάρμακα, ο κ.Τζανάκης υποστήριξε πως αυτό που έχει ήδη εγκριθεί φαίνεται να βελτιώνει αισθητά το δείκτη της νοσηλείας, ενώ για το φάρμακο από το Ισραήλ είπε πως είναι σε κλινική δοκιμή με υποσχόμενα αποτελέσματα.
Για την εστίαση υποστήριξε πως πρόκειται για μετατροπή ανοργάνωτων κοινωνικών επαφών σε οργανωμένες και επιδημιολογικά επιτηρούμενες και άρα πιο ασφαλείς.
«Αν τηρηθούν όλα αυτά, μπορεί να έχουμε και ωφέλεια ως προς τους επιδημικούς δείκτες», τόνισε ο κ.Τζανάκης.

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις

«Ελεύθερες» είναι από σήμερα Μ. Πέμπτη 29/4 οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας.
Παρόλα αυτά, παραμένει - έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων - η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Τα μέτρα για το Πάσχα

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.
Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.
Ακόμη τις μέρες του Πάσχα ισχύουν τα εξής:

  • Έως και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής
Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:

  • η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.


Τι θα ισχύσει από 3/5 για εστίαση, καφέ

Από την Δευτέρα 3 Μαΐου που επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, για τη μετακίνηση σε αυτά θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.
Παράλληλα  από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.
Δεν επιτρέπεται καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.
Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00 το βράδυ.
Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45, ενώ όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους έως τις 23:00 το βράδυ.
Ωστόσο, , όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση, θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 - Ανάρπαστα τα πρώτα ραντεβού

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 28/4 άνοιξε η πλατφόρμα του ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40 - 44.
Μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τον... Ιούνιο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όποιος μπαίνει στην πλατφόρμα να μην βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης θα υπάρξει άμεσα αυξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.
«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Το SMS που εστάλη από το emvolio.gov.gr σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».
Το Μ. Σάββατο θα ανοίξουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45 - 49 ετών
Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για τους εμβολιασμένους

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους ότι είναι προφανές ότι τους επόμενους μήνες όσοι εμβολιάστηκαν θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός Ελλάδας.
Η επιτροπή επεξεργάζεται τις οδηγίες που θα εκδοθούν μετά το Πάσχα, όμως «δεν είναι η ώρα να παρερμηνεύσουμε τις οδηγίες», καθώς δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που είναι λ.χ. το Ισραήλ ή το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Και φυσικά, ο εμβολιασμός προσφέρει ελευθερία και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας.
Είναι προφανές ότι μέσα στους επόμενους μήνες το καλοκαίρι και καθώς θα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, όσοι επέλεξαν να εμβολιαστούν θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, εντός και εκτός Ελλάδας, συμμετοχή σε περισσότερες και σε διαφορετικού επιδημιολογικού κινδύνου δραστηριότητες.
Από κοινού και οι δύο Επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Covid επεξεργαζόμαστε τις σχετικές οδηγίες, που αναμένονται να εκδοθούν μετά το Πάσχα και τότε θα αναφερθούμε με λεπτομέρεια.
Όμως, πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι η ώρα ακόμα σήμερα στην Ελλάδα για να παρερμηνεύσουμε τις οδηγίες των διεθνών Οργανισμών.
Στη χώρα μας έχουμε ακόμα υψηλή ενδημικότητα και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού σε σύγκριση με το Ισραήλ ή το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όποιος διαβάσει με προσοχή τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί, καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις στο πού και πότε οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να χαλαρώσουν τη χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας.
Οι νέες αυτές οδηγίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξες για το μέλλον των εμβολιασθέντων.
Όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, γνωρίζουμε ότι εάν κάποιος πλήρως εμβολιασμένος μολυνθεί με τον κορωνοϊό, υπάρχει σαφώς μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό σε ανεμβολίαστο άτομο του περιβάλλοντος, αλλά η πιθανότητα αυτή δεν είναι μηδενική.
Έτσι και πάλι θα πρέπει να κάνουμε μία χρήση της κοινής λογικής.
Αν βρεθούν δύο ζευγάρια πλήρως εμβολιασμένων ηλικιωμένων, ακόμα και σε κλειστό χώρο, μπορούν να είναι χωρίς μάσκες, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν είχαν υψηλού κινδύνου επαφές τις αμέσως προηγούμενες μέρες» δήλωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες «κατεβαίνουν στο «κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Ακόμη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν οι
η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η περιφερειακή ενότητα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών, ο δήμος Κύθνου.
Παράλληλα, όπως τονίστηκε, τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.
Επιπλέον, 9 Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%,. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στις περιοχές αυτές χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή και είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, 'Αρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.
Ο κ. Χαρδαλιάς, ειδικά για αυτές τις περιοχές, απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων, ενώ είπε ότι στο σύνολο της επικράτειας η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά.

Υποχρεωτικό το self test στο Δημόσιο – Ποιους αφορά


Υποχρεωτικό είναι από τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου το self test στους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.
Το μέτρο εφαρμόζεται στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ιδιότητα και ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Μια φορά την εβδομάδα

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο εργασίας του και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του.
Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.
Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
Ειδικά για τις δύο επόμενες εβδομάδες οι υπόχρεοι υπάλληλοι μπορούν να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Δήλωση αποτελέσματος

Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID - 19».
Εναλλακτικά οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapid test ή PCR test από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.
Για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται περικοπή αποδοχών.
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι απασχολούμενοι μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test).
Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και τους χορηγείται αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.

Στους 10.242 οι νεκροί

Στους 10.242 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 28/4 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 340.493, εκ των οποίων 51,3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 54 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.455 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

eody1_14.jpg
To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,97 (95%Crl: 0.37 - 1.46).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.242 θάνατοι.
Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 805 (62,4% άνδρες).

eody2_16.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 85,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.087 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 530 (ημερήσια μεταβολή +44.41%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 461 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

xartes_4.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης