Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μετά τις 20/5 θα πέσουν κάτω από 3.000 τα κρούσματα – Νεκρό πράγμα τα SMS

Τζανάκης: Μετά τις 20/5 θα πέσουν κάτω από 3.000 τα κρούσματα – Νεκρό πράγμα τα SMS
Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις 20/5 θα πέσει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κάτω από τα 3.000 υποστήριξε ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως υπάρχει μια πολύ αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας.
«Υπάρχει πολύ αργή αποκλιμάκωση, όχι σταθεροποίηση.
Γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι όπως η βρετανική μετάλλαξη που μεταδίδεται πολύ, ότι δεν προσέχουμε, ότι Μάρτιος και αρχές Απριλίου ήταν η εποχή του ιού, υπάρχει τάσης αποκλιμάκωσης όμως.
Είχα πει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε κρούσματα μεταξύ 2.500 και 2.800 θα δούμε και «τριάρια».
Θα αρχίσουμε να μην βλέπουμε 3.000 (κρούσματα) μετά τις 20 Μαΐου, θα πέσουμε σαν μέσο κυλιόμενο όρο στα 2.000 με 2.200.
Θα πάμε αργά, αλλά το ΕΣΥ σιγά σιγά αποκλιμακώνεται, υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο εισιτηρίων εξιτηρίων το τελευταίο δεκαήμερο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης.
Όπως σημείωσε, «όλα τα νούμερα στις προηγούμενες πέντε Τρίτες ήταν πάνω από τις 4.000 κρούσματα, ακόμα και το 4.380 στις 6 Απριλίου αλλά και 30 Μαρτίου κλπ»
«Όλες αυτές τις Τρίτες είχαμε ψηλά νούμερα.
Το 3.310 κρούσματα είναι το χαμηλότερο από όλες αυτές τις Τρίτες.
Από το 4.380 έχουμε πέσει στο 3.300» επεσήμανε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, τόνισε ότι στις ηλικίες 30 με 39 υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση.
«Το συντριπτικό ποσοστό των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι» υπογράμμισε ο καθηγητής, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κανένα θέμα ασφαλείας με το AstraZeneca

«Δεν μπορούμε να ρίχνουμε στο εμβόλιο ό,τι μας συμβεί από εδώ και στο εξής.
Πιθανώς συνδέεται με μια ας το πούμε σοβαρή επιπλοκή της τάξης των 4 ανά εκατ. πολλοί λένε από 1 στις 100.000 μέχρι 4 στο εκατ.
Αυτό είναι ένα πολύ καλό προφίλ ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή αυτοί που αρνούνται και δε θέλουν να το κάνουν για αυτή την πιθανότητα καπνίζουν καταναλώνουν αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες χωρίς κανέναν ενδοιασμό, παράγοντες που θα επιφέρουν κακό στην υγεία τους.
Γυναίκες που αρνούνται το εμβόλιο παίρνουν αντισυλληπτικά που συνδέονται σε ποσοστό μισό έως ένα της χιλίοις με θρομβώσεις.
Επομένως θα πρέπει να βάλουμε κάτω τη λογική…
Σε πολλά άλλα φάρμακα και πολλές άλλες συνήθειες, όπως το κάπνισμα, έχουμε περισσότερες πιθανότητες για παρενέργειες» υπογράμμισε o κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως «κάποιος που καπνίζει έχει 1 της χιλίοις, ενάμισι της χιλίοις πιθανότητα να πάθει θρόμβωση τον επόμενο χρόνο».
«Ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του να τρέχει και να κάνει τον εμβολιασμό που θα του προσφερθεί» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τα SMS διερωτήθηκε δηκτικά: «Ποια SMS; Στέλνει SMS πια κανείς; Τα ελέγχει κανείς; Νεκρό πράγμα το οποίο βαυκαλιζόμαστε ότι συμβαίνει. Δε συμβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης