Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ισχύ νέα μέτρα για το Πάσχα, ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη - Εν αναμονή οδηγιών για τις έγκυες

Σε ισχύ νέα μέτρα για το Πάσχα, ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη - Εν αναμονή οδηγιών για τις έγκυες
Αναμένονται οδηγίες από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις έγκυες
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Μ. Δευτέρα 26/4 μια σειρά από νέα μέτρα στο πλαίσιο εορτασμού του Πάσχα αλλά και του μερικού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας, αν και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μετά τις γιορτές περίοδο, όταν και αναμένεται να ανοίξει η εστίαση, τα σχολεία, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και ο τουρισμός.
Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μπορεί να προκύψει από τις αυξημένες επαφές και μετακινήσεις το Πάσχα, καθώς αν και καταγράφεται μια σχετική σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων, δεν αποκλείουν το σενάριο μιας νέας έξαρσης που θα μπορούσε να ακυρώσει κάθε σχέδιο ανοίγματος από τις 3/5 και μετά.
Την ανησυχία εντείνει και ο εντοπισμός δύο κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης – σε Αττική και Πάτρα -, η οποία σαρώνει αυτή τη στιγμή στην Ινδία, τη στιγμή που το ΕΣΥ εξακολουθεί να τελεί υπό πίεση με τους διασωληνωμένους να υπολογίζονται σε 816.
Πάντως και παρά τους φόβους αυτούς, κυβέρνηση και επιστήμονες ποντάρουν αφενός στα self test, τα οποία από σήμερα είναι υποχρεωτικά και για μια σειρά από δημόσιους υπαλλήλους, αφετέρου στους εμβολιασμούς καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ατόμων ηλικίας 30 – 49 ετών.
Άλλωστε από σήμερα 26/4 τίθενται σε ισχύ μια σειρά από νέα μέτρα, όπως ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 το βράδυ ενώ ήδη από το περασμένο Σάββατο 24/4 επαναλειτούργησαν και τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά.
Την ίδια στιγμή πάντως, με ιδιαίτερη αυστηρότητα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα διόδια της χώρας και στις εξόδους από τα αστικά κέντρα, προκειμένου να εφαρμοστεί η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Σκουτέλης (Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών): Να μην εμβολιάζονται οι έγκυες ή όσες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες με AstraZeneca

«Όχι» στον εμβολιασμό εγκύων και γυναικών που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, αναμένεται να πει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και η σχετική εισήγηση αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως δήλωσε ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος, λοιμωξιολόγος μέλος επιτροπής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πρόταση είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να εμβολιάζονται με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna.
Η σύσταση θα προβλέπει εμβολιασμό με εμβόλιο τύπου mrna, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ανοίγει τη Μεγάλη Εβδομάδα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 30 - 49 ετών

Ανοίγει αύριο Μεγάλη Τρίτη 27/4 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 - 39 ετών ενώ από τη Μεγάλη Τετάρτη 28/4 πρόκειται να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί.
Εκτιμάται ότι σε αυτήν την ηλικιάκη ομάδα ανήκουν περίπου 1,36 εκατομμύρια άτομα.
Κατόπιν - το αργότερο έως τη Μεγάλη Παρασκευή όπως αναφέρεται - θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 40 - 44 ετών και των 45 - 49 ετών.
Στις δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες ανήκουν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι.
Σημειώνεται πως για τους πολίτες 30 - 39 χρόνων ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με εμβόλια της AstraZeneca, ενώ οι άλλες δύο ομάδες πολιτών θα έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson).

Τζανάκης: Δεν θα δούμε 4ο κύμα αλλά θα έχουμε 500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25/5

Την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να έχουμε ένα πισωγύρισμα και ένα τέταρτο κύμα επιδημίας διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο πως έως τις 20 με 25 Μαΐου θα μετράμε 400 με 500 νεκρούς την εβδομάδα.
«Εκτιμούμε ότι έως τις 20 - 25 Μαΐου θα έχουμε 400-500 νεκρούς από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα.
Αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης, ο οποίος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία της επιδημίας.
«Δεν θα έχουμε «πισωγύρισμα» με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, για μια σειρά από λόγους:
Ο ιός θα «πέσει» έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι «χειμωνιάτικος.
Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος είναι το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως «έχουμε ήδη «χτίσει» ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30%-35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες».
«Κάποιος που έχει κάνει δύο διαδοχικά self test, πχ. σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ασφαλές να βρεθεί με άλλους ανθρώπους για το τραπέζι του Πάσχα», είπε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας και γενικότερα, σε σχέση και με το άνοιγμα του Τουρισμού τις επόμενες εβδομάδες, ότι κάποιος με δύο αρνητικά self test θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να έχει εμβολιαστεί».

Εξαδάκτυλος: Θα υπάρξει διασπορά του ιού το Πάσχα – Έχουμε δρόμο μπροστά μας

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει διασπορά του ιού την περίοδο του Πάσχα διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε πως το πόση θα είναι η διασπορά αυτή εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του καθενός από εμάς.
«Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι του Πάσχα.
Ερωτηθείς για την ινδική μετάλλαξη υπογράμμισε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή.
«Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση, «έχουμε δρόμο μπροστά μας».
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής.
Το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα» επεσήμανε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος πάντως υποστήριξε σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, ότι πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό έως τις 10/5.
Όπως είπε, η απαγόρευση δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο, ή εγκύους που παρακολουθούνται από γιατρό εκτός νομού.

Υποχρεωτικό το self test στο Δημόσιο – Ποιους αφορά

Υποχρεωτικό είναι από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου το self test στους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.
Το μέτρο εφαρμόζεται στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ιδιότητα και ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Μια φορά την εβδομάδα

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο εργασίας του και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του.
Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.
Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
Ειδικά για τις δύο επόμενες εβδομάδες οι υπόχρεοι υπάλληλοι μπορούν να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Δήλωση αποτελέσματος

Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID - 19».
Εναλλακτικά οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapid test ή PCR test από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.
Για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται περικοπή αποδοχών.
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι απασχολούμενοι μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test).
Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και τους χορηγείται αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.

Μέτρα Πάσχα: Τι ισχύει με μετακινήσεις- Τι απαγορεύεται - Πώς θα λειτουργούν εκκλησίες

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινά στις 22:00 το βράδυ.
Ειδικότερα, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 23:00 το βράδυ.
Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.
Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Όσον αφορά τη λειτουργία των Εκκλησιών:

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).
Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι:
α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,
β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,
γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι, ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται στα διόδια των εθνικών οδών, κυρίως
Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας.
Οι αστυνομικοί, προκειμένου να αποτραπούν όσοι προσπαθήσουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό», εξετάζουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης των πολιτών και γίνεται επί τόπου διασταύρωση στοιχείων.
Σε όσους δεν έχουν να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που κάποιος μετακινείται άσκοπα και χωρίς να προβλέπεται του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή ψευδών δικαιολογητικών το πρόστιμα φτάνει τα 500 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται, κατά περίπτωση και υπό προϋποθέσεις να υπάρξουν και ποινικές συνέπειες.

Τα επόμενα βήματα - Το σχέδιο για το άνοιγμα εστίασης, σχολείων, υπερτοπικών μετακινήσεων

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το σχέδιο της κυβέρνησης και εφόσον δεν υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές από την εξέλιξη της επιδημίας, προβλέπεται ότι:
• από τις 3 Μαΐου 2021 επαναλειτουργεί η εστίαση (εστιατόρια και καφετέριες) μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα για το προσωπικό, με συνεχή ωστόσο παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων
από τις 10 Μαΐου 2021 ξεκινά η δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, με τα μέτρα που ισχύουν ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο self-test εβδομαδιαίως για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων, με δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία με χρήση ΑΜΚΑ)
από τις 15 Μαΐου απελευθερώνονται οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών.

Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στο κέντρο της Αθήνας

Εντοπίστηκε στη χώρα μας και δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Θετική βρέθηκε μια 33χρονη αλλοδαπή γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 4/4.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπισθεί στην Πάτρα και αφορούσε άνδρα ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο PCR στις 22/3, ενώ είχε συμπτώματα από τις 16/3.

Η 33χρονη εντοπίστηκε σε μαζική δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ


Το κρούσμα με το στέλεχος Β.1.617.1 το οποίο αποτελεί το επικρατές στέλεχος στην Ινδία, ταυτοποιήθηκε στο ΙΙΒΕΑΑ ,στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Η 33χρονη ανιχνεύθηκε σε μαζική δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.
Πρόκειται για 33χρονη αλληδαπή γυναίκα που ζει στην Αττική, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 4/4/2021 και με αρνητικό PCR τεστ από τη χώρα αναχώρησης.
Παρουσίασε συμπτώματα μετά την είσοδό της στη χώρα, χωρίς ωστόσο να απαιτηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Ήδη, τα κλινικά συμπτώματα έχουν αποδράμει πλήρως, έχει ολοκληρωθεί η απομόνωσή της και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Η ινδική μετάλλαξη

Το στέλεχος Β.1.617.1 χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R, που ανιχνεύτηκαν στο κρούσμα.
Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων από τη φυλογενετική ανάλυση, το στέλεχος Β.1.617.1 που απομονώθηκε από το κρούσμα, προέρχεται από την επαρχία Maharashtra της Ινδίας, περιοχή όπου χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Στους 10.007 οι νεκροί

Στους 10.007 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (25/4/2021) 1.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 333.129 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid -19 είναι 57 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.007 θάνατοι.
Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.
thanatoi_5.JPGkrousmata_10.JPG

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 816
(63.2% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
analogia_7.JPG
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.032 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 481 (ημερήσια μεταβολή +1.91%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
ilikies_4.JPG
diaspora_8.JPG
epiptosi_5.JPG
krous_1.JPG
kabyles_9.JPGdeigmata_8.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης