Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Στο 25% το ποσοστό ανοσίας στην Ελλάδα – Δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα

Δερμιτζάκης: Στο 25% το ποσοστό ανοσίας στην Ελλάδα – Δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα
Υπερτοπικές μετακινήσεις και εστίαση έπρεπε να ανοίξουν νωρίτερα είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το ποσοστό ανοσίας στην Ελλάδα έχει φτάσει περίπου στο 25% διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Δερμιτζάκης είπε πως αν λάβει κανείς υπόψη τους εμβολιασμένους και αυτούς που έχουν ήδη νοσήσει, τότε το ποσοστό ανοσίας ανέρχεται στο 25%.
Παράλληλα εκτίμησε πως δεν πρόκειται να υπάρξει πισωγύρισμα ή τέταρτο κύμα, αναφέροντας πως η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά, χάρη στους εμβολιασμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι συμφωνεί με τον οδικό χάρτη ανοίγματος δραστηριοτήτων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τονίζοντας όμως ότι θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα.
Ως παράδειγμα έφερε τις μετακινήσεις, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο να επιτρέψουμε στους κατοίκους των αστικών κέντρων να μετακινηθούν για το Πάσχα, αφού εκεί θα συγχρωτιζόντουσαν σε μεγαλύτερους και πιο ανοιχτούς χώρους, ενώ και για την εστίαση, είπε πως θα έπρεπε να είχε ανοίξει νωρίτερα ώστε να μην βλέπουμε τις επικίνδυνες εικόνες με τα κορωνοπάρτι και να δοθεί κυρίως στους νέους, η δυνατότητα να πιούν το ποτό τους σε ένα κατάστημα όπου θα τηρούνται οι κανόνες.
Σύμφωνα με τον κ.Δερμιτζάκη, το ζητούμενο είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του Τουρισμού, ενώ μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορωνοϊού και είναι απολύτως ασφαλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης