Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Ναι στο Πάσχα στο χωριό με σχεδιασμό και σωστό μήνυμα – Θα έπρεπε η εστίαση να ανοίξει

Λινού: Ναι στο Πάσχα στο χωριό με σχεδιασμό και σωστό μήνυμα – Θα έπρεπε η εστίαση να ανοίξει
Ο εγκλεισμός των πολιτών έπρεπε να είναι το τελευταίο και όχι το πρώτο μέτρο είπε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να είναι το τελευταίο και όχι το πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού διατύπωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης στα χωριά για το Πάσχα εφόσον υπάρξει σχεδιασμός και δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού είπε πως δεν έχει δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και θα πρέπει να αναζητήσουμε το σωστό, ακόμα και τώρα.
Σχετικά με την εστίαση, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη με τα σωστά μέτρα, αναφέροντας ότι όπου αυτό έγινε τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά.
«Δεν έχουμε κάνει ότι θα έπρεπε σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στα ΜΜΜ, όπου ο συνωστισμός είναι πολύ μεγάλος» υποστήριξε η κα.Λινού, η οποία σχετικά με τα self test, επεσήμανε πως είναι ένα θετικό μέτρο, αλλά δεν έχει προβλεφθεί ο ανάλογος μηχανισμός ιχνηλάτησης στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η αξιοπιστία των self test είναι μειωμένη.
Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, είπε ότι κατά τη γνώμη της θα πρέπει να επιτραπούν, αλλά θα πρέπει αφενός να υπάρχει ένας σχεδιασμός για να μην συνωστιστούν όσοι μετακινηθούν με λεωφορεία, πλοία κι άλλα ΜΜΜ κι αφετέρου να βρούμε το σωστό μήνυμα για να μεταφέρουμε σε όσους μετακινηθούν, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης