Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Να συνεχιστούν τα μικρά ανοίγματα – Ναι στο Πάσχα στο χωριό με self test

Δερμιτζάκης: Να συνεχιστούν τα μικρά ανοίγματα – Ναι στο Πάσχα στο χωριό με self test
Δεν μπορεί να καθορίζει η πίεση στα νοσοκομεία τις αποφάσεις για την κοινωνία είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πρέπει να συνεχιστούν τα μικρά ανοίγματα καθώς και να επιτραπούν οι μετακινήσεις στην ύπαιθρο για το Πάσχα, εφόσον γίνουν self test διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να καθορίζει η πίεση στα νοσοκομεία τις αποφάσεις για την κοινωνία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι «πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί», σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις για την κοινωνία πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς.
Όπως είπε, στην Ελλάδα το lockdown ήταν πάρα πολύ έντονο χωρίς μάλιστα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι η χώρα μπήκε σε έναν φαύλο κύκλο αντιμετώπισης της επιδημίας, ενώ υποστήριξε πως η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενη με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.
Για το Πάσχα τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με self test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως και γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους, ενώ για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες, υποστήριξε πως αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης