Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το τελευταίο αντίο στο δημοσιογράφο - Βίντεο και φωτογραφίες των δραστών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το τελευταίο αντίο στο δημοσιογράφο - Βίντεο και φωτογραφίες των δραστών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ
Σπαρακτικά τα τελευταία λόγια της αδερφή του
Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και φωτογραφίες από τους δράστες της άγριας δολοφονίας έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ η οποία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους
Στο μεταξύ σήμερα (11/4) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλλίφυτο Δράμας τελέστηκε η κηδεία του Γιώργου Καραΐβάζ σε κλίμα οδύνης για τον άδικο χαμό του. Λόγω της πανδημίας λιγοστοί ήταν οι φίλοι και οι συγγενείς που μπόρεσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Καραΐβάζ.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και ο γιός του, η μάνα και η αδερφή του που ήρθε από τη Γερμανία για την κηδεία.

kideia-karaivaz1.webp

Τα λόγια της καρφιά στις καρδιές όλων.
«Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…»

kideia-karaivaz_2.webp

Εντείνονται οι έρευνες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9/4.
Ήδη, οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια του βίντεο και φωτογραφίες με τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σημείο και ερευνούν τον τρόπο διαφυγής τους, αν άλλαξαν μεταφορικό μέσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, δεδομένου ότι η μηχανή χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν δεν έχει βρεθεί ακόμα, αλλά και εάν είχαν συνεργούς.
Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.
Σημειώνεται ότι τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10/4 με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη., Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

karaivaz.JPG

Με 10 σφαίρες δολοφόνησαν τον γνωστό δημοσιογράφο

Συνολικά 10 σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του άτυχου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή (10/4/2021) έξω από το σπίτι στον Άλιμο.
Tο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι, από τις σφαίρες ήταν στο κεφάλι του δημοσιογράφου.
Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου (10/4/2021) την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά 10 τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.
Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Η επίθεση

Ο γνωστός δημοσιογράφος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής 9/4 και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο, επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ και τον πυροβόλησε ο συνεπιβάτης, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.
Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι «καθαρό», που σημαίνει ότι δε σχετίζεται με άλλη εγκληματική ενέργεια που διεπράχθη στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ θεωρούν πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.
Η ώρα της δολοφονίας

Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από το σημείο, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών, τρία θραύσματα βολίδων και τρεις παραμορφωμένες βολίδες
Εικάζεται ότι το όπλο είχε σιγαστήρα.
Το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.
O δημοσιογραφικός κόσμος δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονική επίθεση και ζητά άμεση διαλεύκανση, ενώ όπως υπενθυμίζει η ΕΣΗΕΑ, πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Βαλλιστική εξέταση

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν «καθαρό», κάτι που ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε καταγεγραμμένη εγκληματική ενέργεια.
Ωστόσο, οι Αρχές θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποιο άλλο χτύπημα, αν και οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες εμφανίζονται βέβαιοι για αυτό.

Οργανωμένο στη λεπτομέρεια το σχέδιο δολοφονίας

Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ.
Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της Ελληνικής Αστυνομίας και εκτεταμένες έρευνες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή για ύποπτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
Τις επόμενες ημέρες οι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε ο Γ. Καραϊβάζ από την Κηφισιά που εργαζόταν μέχρι τον Άλιμο, προσδοκώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή ακόμη και των δραστών που τον ακολουθούσαν.
Επιπλέον, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.
Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.
Οι αστυνομικοί μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, για να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση, ενώ έχουν και το τηλέφωνο του δημοσιογράφου, το οποίο ερευνάται για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες και έχουν ζητήσει και άρση απορρήτου.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν επί χρόνια επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον Ant1 και συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο, ενώ τελευταία συνεργαζόταν με το Star και ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 19 ετών.

Μάρτυρες

Παρόντες στη σκηνή της δολοφονίας του Γ. Καραϊβάζ ήταν τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ, την κουκούλα του φούτερ, καθώς και μια χειρουργική μάσκα.
Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου έγινε μπροστά στα μάτια τριών υπαλλήλων του Δήμου, που κλάδευαν δέντρα.
Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, τη χαριστική βολή στο κεφάλι έριξε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας.
Ήδη, η αστυνομία εξετάζει τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες που φέρεται να είδαν τους δράστες, αλλά και το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν έρθει από εξωτερικό για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης