Κοινωνία

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο - Δύο οι δράστες, πως στήθηκε η ενέδρα

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο - Δύο οι δράστες, πως στήθηκε η ενέδρα
Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο
Σχετικά Άρθρα
(upd) Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 14:15 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ και ο ένας φορούσε στρατιωτικά ρούχα. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Εικάζεται ότι το όπλο είχε σιγαστήρα.
Το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε στο σπίτι του μετά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star.
Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτός της τρομοκρατικής επίθεσης.
O δημοσιογραφικός κόσμος δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονική επίθεση και ζητά άμεση διαλεύκανση, ενώ όπως υπενθυμίζει η ΕΣΗΕΑ, πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια

Οργανωμένο στη λεπτομέρεια το σχέδιο δολοφονίας

Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ.
Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της ελληνικής αστυνομίας και εκτεταμένες έρευνες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή για ύποπτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν επί χρόνια επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον Ant1 και συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο, ενώ τελευταία συνεργαζόταν με το Star και ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 19 ετών.

ΕΣΗΕΑ: Να διαλευκανθεί αμέσως το έγκλημα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:
Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.
IMG_2177-_1_.jpg

Πελώνη: Η δολοφονία του μας σόκαρε όλους

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μάς σόκαρε όλους. Οι Αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ για δολοφονία Καραϊβάζ: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση ο Χρυσοχοΐδης

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητά από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ενώ αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την έκρηξη της βαριάς εγκληματικότητας
«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντπολίτευσης.

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Χτύπημα στη Δημοκρατία η δολοφονία

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία.
Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό», καταλήγει.

ΚΚΕ : Αποτρόπαια πράξη η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Ελληνική Λύση: Έγκλημα κατά της δημοκρατίας

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.
IMG_2149.jpg5279643.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης