Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Η πίεση στο ΕΣΥ θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα – Περίπου 900 οι διασωληνωμένοι

Σαρηγιάννης: Η πίεση στο ΕΣΥ θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα – Περίπου 900 οι διασωληνωμένοι
Συμφωνώ μόνο με το άνοιγμα των λυκείων υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε πως λόγω του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων θα υπάρξει μικρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Αττική την επόμενη εβδομάδα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως αυτό είναι κάτι λογικό, αναφέροντας ωστόσο πως θα είναι ανησυχητικό, εάν συνεχιστεί και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
«Η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, υπολογίζοντας ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.
Ο κ.Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι τα self test μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της πανδημίας ενώ ερωτηθείς για εάν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, είπε πως συμφωνεί μόνο με το άνοιγμα των Λυκείων καθώς ο χρόνος πιέζει και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες υποστήριξε ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε να ανοίξουν μετά το Πάσχα.
Σχετικά με την απόφαση να εξαιρεθεί από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη, ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας μόνο τα νούμερα, αλλά και τις τάσεις.
«Στην Αττική που βρίσκεται στο «κόκκινο» υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης, αλλά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη είναι σαφές ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα τάση επιδείνωσης» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, προβλέποντας δε πως στη Θεσσαλονίκη θα δούμε εικόνες Νοεμβρίου σε ότι αφορά την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης