Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Στο καλό σενάριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Πάσχα - Αργεί η μείωση του ιού

Δερμιτζάκης: Στο καλό σενάριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Πάσχα - Αργεί η μείωση του ιού
Υπερβολική η απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως στο καλό σενάριο το Πάσχα η Ελλάδα θα μετρά περίπου 2.000 κρούσματα διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης, υποστηρίζοντας πως δεν γίνονται θαύματα και πως η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα.
«Συνεπώς σε τρεις εβδομάδες δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα μπορέσουν οι πολίτες να περάσουν το Πάσχα στο χωριό, υποστήριξε πως δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει».
«Γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, - χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων είπε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία αφού θα έχουν κάνει και τεστ παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.
Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς, όπως είπε, δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα.
«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.
Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε.
Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.
Για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από ένα στο μισό εκατομμύριο και πως πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης