Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναφορά ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ - Τι καταγγέλλει

Αναφορά ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ - Τι καταγγέλλει
Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα καταθέσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καταγγέλλει διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα
Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα καταθέσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καταγγέλλει διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και περίθαλψη ασθενών covid - 19 από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Σήμερα Τρίτη 23/3/21 η ΟΕΝΓΕ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επισημαίνεται στο έγγραφο πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID.
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Πάνω από τα όριά του το ΕΣΥ

Το σύστημα υγείας εξακολουθεί να λειτουργεί πάνω από τα όρια του, όπως άλλωστε δείχνουν οι 681 διασωληνωμένοι, οι οποίοι αποτελούν αριθμό – ρεκόρ και οι περισσότεροι από 5.000 νοσηλευόμενοι ασθενείς (αριθμός που δεν έχει προηγούμενο), τη στιγμή που ρεκόρ καταγράφονται και στον ημερήσιο αριθμό των μολύνσεων.
Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ξεπερνούν τους 100 στα νοσοκομεία της Αττικής.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ερωτηματικό παραμένει το εάν βρισκόμαστε ή όχι στην κορύφωση του γ’ κύματος της επιδημίας, με την απάντηση να μην μπορεί να δοθεί ακόμα αλλά με τους ειδικούς να εκτιμούν πως και οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης